Nova vest
Fudbal 4

30.6.2024.

23:50

Španci sa 9:1 idu na Nemce

Fudbalska reprezentacija Španije pokazala je najviše na Evropskom prvenstvu, silu je demonstrirala i protiv Gruzije u osmini finala (4:1) i zakazala megdan sa Nemačkom.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Španija je jedina reprezentacija koja nije primila gol na EURO, tačnije nije dozvolila da je savlada protivnički igrač - Španci su sami sebe matirali protiv Gruzina.


Potom su im u furioznom naletu dali četiri gola iz ukupno 25 šuteva ka mreži rivala!

Ekipa selektora De La Fuentea u meč sa Nemačkom ulazi sa gol-razlikom 9:1 i jasno je da "pancere" čeka izuzetno težak posao iako igraju pred svojim navijačima.

Dani Olmo je bio jedan od strelaca u lakoj pobedi nad Gruzinima.

"Veoma smo srećni, cilj je ostvaren, sada moramo da se odmorimo i da se spremimo za veoma važnu utakmicu. Mislim da smo bili dobri, morali smo samo da budemo oprezniji kod protivničkih kontri, jer smo iz takve situcije primili gol. Imali su višak. Ali smo mi posel toga zaigrali kako treba, bili dobri i postigli golove iz dominacije. Meč sa Nemačkom biće poseban za mene, poznajem ovu zemlju, ali ću imati i veliku želju da pobedimo"

Tinejdžer Lamin Jamal (17) odigrao je još jedna meč kao da u nogama ima dva velika takmičenja.

"Srećni smo zbog prolaska u četvrtfinale, već razmišljamo o narednoj utakmici i videćemo kako će ona proći. Istina je da nam nije bilo svejedno posle gola Gruzije, povukli su se i mi smo znali da moramo da damo gol pre završetka poluvremena, što smo i uradili. Posle je sve bilo mnogo lakše. U četrvtfinalu će biti jednako teško kao i sa Gruzijom, igraćemo sa velikom željom taj meč."

 

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu