Nova vest
Fudbal 0

30.6.2024.

23:01

Španski "poker" presudio Gruziji za četvrtfinale VIDEO

Fudbaleri Španije su ubedljivo savladali Gruziju rezultatom 4:1 i obezbedili plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Iako su prvi primili gol i brzo su došli do preokreta, ubedljive pobede i zakazali su duel sa Nemačkom u četvrtfinalu.

Španija je dobro počela, imala je inicijativu, a u petom minutu imala je dobru šansu kada je pokušao Pedri, a dobro odbranio golman Georgi Mamardašvili.

Gruzijski golman dobro je intervenisao i u 10. minutu kada je šutnuo Karvahal, a u 16. minutu Emerik Laport bio je neprecizan.

Posle 90 odsto poseda i nekoliko udaraca španske ekipe na gol, Gruzija je povela u 18. minutu posle prvog napada na utakmici.

Kontranapad je po desnoj strani izveo Otar Kakabadze i centrirao pred gol ka Hviči Kvaracheliji, ali je lopta pogodila Le Normana. To je bio osmi autogol na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Vezista Mančester sitija je posle dodavanja Nika Vilijamsa preciznim udarcem sa 18 metara matirao do sad možda i najboljeg golmana turnira Giorgija Mamardašvilija.

Gruzijski golman je u 35. minutu odbranio i udarac Marka Kukurelje, a četiri minuta kasnije Španija je izjednačila golom Rodrija sa ivice šesnaesterca, posle dodavanja Nika Vilijamsa.

Situaciju je proveravao VAR zbog mogućeg ofsajda Alvara Morate tokom akcije, ali je procenjeno da nije bilo nedozvoljene pozicije.

Do poluvremena nije bilo promene rezultata.

Španija je preokrenula u 51. minutu, posle centaršuta Lamina Jamala Fabijan Ruis je udarcem glavom sa pet metara lako poslao loptu u mrežu.

Sofascore

U 74. minutu posle šuta Jamala jedan gruzijski fudbaler poslao je loptu u svoju mrežu, ali je posle upotrebe VAR tehnologije procenjeno da je Jamal bio u ofsajdu kod dodavanja Danija Olma.

Odličnu partiju Vilijams je krunisao golom posle solo akcije u 75. minutu za 3:1, a rezervista Dani Olmo je postavio konačan rezultat u 83. minutu.

Španija i Nemačka će četvrtfinalni meč odigrati u Štutgartu, 5. juna u 18 časova.

Poznat je još jedan četvrtfinalni par, to je duel Engleske i Švajcarske, koji je zakazan za 6. jul od 18 časova u Dizeldorfu.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu