Nova vest
Fudbal 7

30.6.2024.

15:00

Sve rešeno, Spaleti ostaje na kormilu Italije

Predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina potvrdio je da Lučano Spaleti ostaje selektor.

Izvor: Beta

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Daniel Dal Zennaro

To je odlučeno uprkos eliminaciji reprezentacije u osmini finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj, na kome je branila titulu.

Gravina je na konferenciji za novinare u trening kampu reprezentacije u Izerlonu rekao da bi bilo nezamislivo otpustiti Spaletija manje od godinu dana otkako je postavljen za selektora.


On je dodao da su sa Spaletijem vođeni dugi i ozbiljni razgovori, posle poraza od Švajcarske 0:2, u subotu uveče u osmini finala Evropskog prvenstva.

"Nemamo šta da krijemo, svi moramo da preuzmemo odgovornost. Mi smo juče dugo razgovarali sa selektorom i mislim da je nezamislivo rešiti probleme odustajanjem od višegodišnjeg projekata posle osam, devet meseci", rekao je Gravina, preneli su italijanski mediji.

"Centar našeg projekta je trener koji je ovde devet do 10 meseci, trener koji nije uvek imao sve igrače na raspolaganju. Naše poverenje mora da postoji pošto nas novi izazov očekuje već za 60 dana", dodao je predsednik Saveza.

Reprezentacija Italije vraća se na međunarodnu scenu 6. septembra utakmicom protiv Francuske u Ligi nacija.

"Sigurno ima stvari koje moramo promeniti, stvari koje treba razmotriti, biće dubokog razmišljanja, počeli smo sinoć. Svi moramo da rastemo, postoji samo jedan način da se suočimo sa ovakvim trenutkom, a to je rad", rekao je Gravina.

On je ocenio da u italijanskom fudbalu ima talentovanih igrača i da treba raditi na njihovoj promociji.

Selektor Lučano Spaleti priznao je grešku.

"Ovaj meč nas je vratio na nulu, odatle ćemo krenuti. Nastaviću da podmlađujem grupu, potrebni su nam novi i mladi igrači", rekao je Spaleti.

Spaleti je predvodio Italiju do sedam pobeda, četiri remija i tri poraza.

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apple ima novu viziju

Apple namerava da započne masovnu proizvodnju nove generacije AirPods slušalica, opremljenih ugrađenim kamerama. Potencijalne primene su brojne i veoma intrigantne a ugrožavanje privatnosti još veće.

Bug

8:20

5 h

Novo Sport Video Menu