Nova vest
Fudbal 12

30.6.2024.

9:13

Mogu li Slovačka i Gruzija da naprave čudo protiv Engleske i Španije?

Ove nedelje dobićemo još dva učesnika četvrtfinala Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Fudbaleri Engleske i Slovačke od 18.00 časova u Gelzenkirhenu igraće utakmicu osmine finala EURo, dok će se Španija i Gruzija sastati u Kelnu od 21 sat.

Aktuelni vicešampioni Evrope od pre tri godin, pred početak šampionata u Nemačkoj važili su za možda i za najvećeg favorita, ali blede partije tokom grupne faze daju za pravo Slovacima da mogu da se nadaju nečemu u ovom susretu.

Ekipa Gareta Sautgejt grupnu fazu završila je sa četiri osvojena boda, što je bilo dovoljno za prvo mesto u grupi C.

Sa druge strane, Slovaci su do osmine finala Evropskog prvenstva i susreta sa Englezima u Gelzenkirhenu stigli kroz izjednačenu i čudnu grupu E, u kojoj su sve četiri reprezentacije osvojile po četiri boda.

U Nemačku su, za razliku od svog rivala stigl kao autasajderi od kojeg se nije očekivalo mnogo, ali je već u prvoj utakmici pokazala da neće dobro proći onaj ko ih malo potceni.

Slovaci su pobedili Belgiju sa 1:0, što je bilo prvo iznanđenje u na EURO, a večeras ćemo videti da li su spremni za još jedno.

Fudbaleri Španije ostavili su više nego dobar utisak posle grupne faze, jer su u grupi B ostavrili sve tri pobede i to u jednoj od najtežih skupina na EP.

"Crvena furija" ima priliku da upiše četvrti trijumf u nizu, dok će se Gruzija pokušati da nastavi svoju bajku.

Da umeju da igraju protiv ekipa sa Pirinejskog poluostrva pokazali su portiv Portugala, kog su u poslednjoj utakmici grupne faze podeili sa 2:0.

Gruzija se ovom pobedom na svom prvom učešću na EURO plasirala u nokaut fazu šampionata, pa prilično rasterećeno čekaju duel sa Špancima.

Sofascore

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu