Nova vest
Fudbal 1

29.6.2024.

23:21

Oluja, grom i Nemci preVARili Dance

Fudbaleri Nemačke pobedili su Dansku rezultatom 2:0 u osmini finala Evropskog prvenstva.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Andreea Alexandru

Nemci su na Vestfalenu (Signal Iduna Park) u Dortmundu dočekali selekciju Danske i pobedili ih rezultatom 2:0 što im je donelo plasman u četvrtfinale.

Tamo će igrati sa boljim iz duela Španije i Gruzije, a to neće biti nimalo laka utakmica.

Ovu utakmicu je definitivno obeležila jaka kiša propraćena grmljavinom pa je munja udarila u blizini stadiona i zbog toga susret bio prekinut, a prvo poluvreme trajalo sat vremena i 16 minuta.
 

Što se tiče fudbala u prvom poluvremenu, tempo je na momente bio izuzetno visok i utakmica dinamična i zanimljiva pogotovo dok su Nemci dominirali.

Oni su već u četvrtom minutu postigli gol preko Šlotenberga koji je poništen zbog faula u napadu.

Šest puta je Kasper Šmajhel morao da spašava Dance, a nakon šuta Kimiha je bilo prilično opasno jer je udarac bio snažan i precizan.

Najbolji napad Danaca bio je u finišu prvog poluvremena kada je Hojlund imao 1 na 1 situaciju sa Manuelom Nojerom i nije uspeo da ga matira pa je ostalo 0:0.

 

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

U drugom poluvremenu, videli smo još drame i uzbuđenja. Već u 49. minutu usledio je "šamar" za Nemce i delovalo je da je to kazna za sve propuštene prilike.

Danci su poveli 1:0 i usledila je prava "ludnica" na tribinama, ali je posle VAR konsultacija odlučeno da je Andersenov gol poništen jer je špic kopačke Dilejnija uhvaćen u ofsajd poziciji.

Nemci su se izvukli, imali su mnogo sreće, a onda... Sreća ih je pogledala kao retko koga.

U 53. minutu je Andersena pogodila lopta u ruku i dosuđen je penal za Nemačku. Kai Haverc ovaj poklon nije mogao da propusti i pogodio je mrežu za vođstvo Nemaca od 1:0.

Propustili su Nemci još dve velike prilike, da bi onda u 69. minutu susreta Džamal Musijala stavio tačku i doneo ogromnih 2:0, rezultat koji Nemačku vodiu četvrtfinale.

Kao što je već rečeno, tamo će igrati protiv boljeg iz duela Španije i Gruzije, koji je na programu u nedelju od 21 čas.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu