Nova vest
Fudbal 1

29.6.2024.

21:28

B92.sport na "Vestfalenu": Najbolji stadion u Nemačkoj! VIDEO

Fudbaleri Nemačke i Danske u ovim momentima igraju drugi meč osmine finala Evropskog prvenstva u Dortmundu.

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Poprište okršaja koji je trebalo da igra Srbija, ali su mnogi faktori uticali da tako ne bude, je stadion "Signal Iduna Park", poznatiji kao "Vestfalen".

U pitanju je zdanje kapaciteta oko 75.000 sedećih mestq, mada je do pre nekoliko godina moglo da stane još bar 10.000, dok na "žutom zidu" nije bilo stolica.

Upravo "žuti zid", inače kop najvatrenijih navijača Borusije Dortmund, razlog je zbog kog mnogi smatraju da je ovo najbolji stadion u zemlji. A i šire.

"Bez dileme, "Vestfalen"! Atmosfera ne može da se poredi ni sa jednim drugim stadionom u Nemačkoj. Čak i ne volim Dortmund, ali buka koju stvaraju navijači Borusije je neverovatna", rekao nam je pre dana Boris, Nišlija koji već godinama živi i radi u Majnhajmu.


Ove večeri uverili smo se u tu tvrdnju. Tribine su potpuno natkrivene, a dole su toliko blizu terena da su navijači u donjim redovima gotovo na samoj travi.

Navijači Nemačke, čak, nisu preterano poznati po navijanju, niti su se isticali tokom dana na ulicama Dortmunda, ali tokom utakmice svaku situaciju prate vrlo bučno, bilo da su u pitanju skandiranja, slavlja, zvižduci ili "Ole" prilikom izvođenja kornera Tonija Krosa.

Zagrmeli su i kada je pao gol Nika Šloterbeka, ali su u razočaranju zanemeli na kratko jer ga je Majkl Oliver ubrzo poništio.

Takođe, mora se odati priznanje i navijačima Danske, koji su u manjini, ali vrlo "uniformisani" i energični iza gola Manuela Nojera u prvom poluvremenu.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu