Nova vest
Fudbal 7

29.6.2024.

19:55

Atomska igra Švajcarske – aktuelni šampion eliminisan VIDEO

Fudbaleri Švajcarske su savladali Italiju sa 2:0 i plasirali se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Izabranici Murata Jakina će u nastavku takmičenja odmeriti snagu protiv bolje iz duela Engleska - Slovačka.

Od samog starta meča bledo je delovala igra Italije, a Švajcarci su bili ti koji su imali inicijativu.

Već u drugom minutu, Švajcarci su izborili korner, Ebišer je ubacio loptu sa krila, ali su defanzivci Italije otklonili opasnost. Stali su na loptu, Rodrigez umalo nije zapretio u osmom minutu.

Italija je delovala bezidejno. Samo četiri minuta kasnije, Dan Ndoj je pokušao da savlada Donarumu, ali nije uputio toliko opasan udarac, a u nastavku je ponovo pretio Ebišer.

Veliku šansu su imali Italijani u 19. minutu, Fađoli je izveo slobodan udarac, uigrana akcija je išla za Di Lorenca, koji nije zahtavio loptu. Siguran je bio Zomer.

U nastavku je Švajcarska imala zicer situaciju. Embolo je izašao jedan na jedan sa Donarumom, ali je Italijan sjajnom paradom uspeo da sačuva svoju mrežu.

Igralo se aktivno u nastavku, brzo je usledila šansa na drugoj strani, Kijeza je gađao, ali se isprečio Akandji, a potom je Ndoj pretio Italijanima, ali je još jednom bio siguran Donaruma.

Igrao se 37. minut kada su Švajcarci uspeli da dođu do prednosti. Frojler je ispratio sjajnu akciju, dobio je dodavanje od Vargasa i u bliži ugao savladao Donarumu za 1:0.

Do kraja prvog poluvremena Rider je imao šansu u nadoknadi vremena, ali je njegov šut iz slobodnog udarca odbranio Donaruma.

Sofascore

Italijani su otišli sa jednim golom minusa na pauzu, a samo što su se vratili sa poluvremena, Švajcarci su uspeli da udvostruče prednost.

Vargas se namestio posle dodavanja Ebišera, gađao dalji ugao i pogodio mrežu. Nije mogao Donaruma ništa u tom slučaju. Švajcarska je povela sa 2:0.

Mogli su Italijani da umanje zaostatak u 52. minutu, ali greška nije koštala Švajcarce. Vratio je Šer loptu ka svom golmanu, ali je loše procennio. Stativa je spasila njega i njegov tim od autogola.

Inicijativu u nastavku je preuzela Italija.  Samo tri minuta kasnije, Kristante je pokušao iz drugog plana, ali su defanyivci izblokirali njegov udarac.

Dva puta je u nastavku pretio Kijeza, potom i Rastegi, ali “začarana” je bila mreža Švajcarske.

U 74. Italijani su imali veliku šansu, Skamaka je bio u prilici da umanji rezultat, ali je sa male udaljenosti pogodio stativu. Dobro je reagovao Akandji.

Cuber je u 83. minutu imao sve u svojim rukama da reši pitanje pobednika i otkloni bilo kakve sumnje, ako ih je bilo. Izašao je pred Donarumu, ali je uputio veoma loš šut.

Švajcarci su se odbranili do kraja i uspeli da osiguraju četvrtfinale.

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu