Nova vest
Fudbal 0

29.6.2024.

19:10

Herr Smuđa u Dortmundu: Ovde smo mogli biti mi... VIDEO

Nokaut faza Evropskog prvenstva počela je utakmicom između Švajcarske i Italije, ali je glavni događaj dana u Dortmundu, gde se sastaju domaćin Nemačka i, "dželat" Srbije, selekcija Danske.

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
B92.sport

Da je bilo malo više sreće, znanja, pameti i kvaliteta, ovde smo mogli biti mi, navijači Srbije. Međutim, mnogo faktora je uticalo na to da "orlovi" ipak odu kući, umesto na megdan "pancerima".

Sve i da smo prošli i došli u Dortmund, sve bi opet bilo u znaku "Die Mannschaft-a", budući da su domaći baš zagrejani da ove večeri nastave put ka završnici turnira i krajnjem cilju, a to je titula šampiona Evrope.

B92.sport



Videli smo i jedno dobro poznato lice, a to je Tibor Plajs, dugogodišnji centar Anadolu Efesa i veliko ime evropske košarke. Isticao se visinom od 221 centimetar i sa pivom u ruci, kao što ga svi ovde imaju.

Pivo teče u potocima od ranih časova (a nije samo zbog sunca i velike vrućine na severu Nemačke). No, interesantno je da se služi u plastičnim, a ne staklenim kriglama, kao što je bio slučaj u Minhenu.

B92.sport



Možda je domaćine ona tuča Srba i policije i gađanje staklenim flašama opomenula da više nema služenja alkohola u staklu, već plastici.

Deluje, pak, da je tako nešto nemoguće ponoviti, jer se navijači Nemačke i Danske, sjajno zabavljaju i druže tokom celog dana, spojeni sa dve stvari koje najviše vole - fudbalom i pivom.

Izvor: b92.sport

Podeli:

Tagovi:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu