Nova vest
Fudbal 25

29.6.2024.

15:35

Na današnji dan – Mijatovićeva prečka "još se trese u Tuluzu" VIDEO

Na današnji dan, pre tačno 26 godina, fudbalska reprezentacija naše zemlje, tada pod nazivom Jugoslavija, doživela je jedan od najbolnijih poraza na velikim takmičenjima.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Ekipa koju je sa klupe vodio Slobodan Santrač od koje su navijači imali velika očekivanja, tada s pravom, imajući u vidu sastav tima (Piksi, Mijat, Jugović, Mihajlović, Jokanović...), rutinski je prošla grupu sa Iranom, Sjedinjenim Državama i Nemačkom - sa dve pobede, bez poraza.

Potom je usledio okršaj sa moćnom Holandijom u Tuluzu, u osmini finala.

Sećamo se sa tog meča Berkampovog gaženja kopačkom po stomaku Mihajlovića, kao i njegovog gola za vođstvo "lala", pamtimo gol Komljenovića za brzi egal, kao i bolni 90. minut i pogodak Edgara Davidsa za pobedu Holanđana.

Ipak, sve je moglo biti drugačije...

Taj meč, ipak, najviše će ostati upamćen po "zlatnoj" prilici pri rezultatu 1:1 koju nije iskoristio Predrag Mijatović. Sećajući se na taj trenutak u šali volimo da kažemo da se prečka gola Van der Sara i danas, skoro tri decenije kasnije, trese u Tuluzu.

Mijatov silovit šut nije dao rezultata.

Sjajna generacija tadašnje reprezentacije naše zemlje je ispala sa turnira, a Holandija dogurala čak do polufinala, umalo i do finala, ali je Brazil bio bolji nakon izvođenja penala.

Hrvatska je potom savladala "lale" u borbi za treće mesto.


 

Podeli:

Komentari 25

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu