Nova vest
Fudbal 1

29.6.2024.

14:38

Sportsko leto za ponos Slovenaca

Elitni slovenački sportisti, pojedinici i ekipe, predvođeni fudbalerima u samo nekoliko dana mogu doneti nove istorijske rezultate za svoju zemlju.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/YOAN VALAT

Nisu samo fudbaleri razgalili naciju igrama na EURO, tu su i odbojkaši, košarkaši će uskoro u svoju bitku, a ka svetskom vrhu krenuli su ovih dana i najjači biciklistički aduti.

Fudbaleri su, ipak, u žiži.

Ekipa Matjaža Keka u ponedeljak igra utakmicu generacije u osmini finala EURO-a protiv Portugala, nakon šoto je uspešno prošla grupu sa Srbijom, Danskom i Engleskom.

Tome se, realno, malo ko nadao u Sloveniji pre početka Evropskog šampionata.

Iste nedelje fenomenalni Luka Dončić i društvo kreću u borbu za Olimpijske igre na kvalifikacionom turniru u Pireju (2-7. jula) gde će prvog dana odmeriti snage sa Hrvatskom, potom i sa Novim Zelandom. U drugoj grupi su Grci, Egipćani i Dominikanci.

Profimedia

U subotu je, startom u Firenci, počeo čuveni "Tur de Frans" gde će Tadej Pogačar i Primož Roglič biti u grupi favorita za najviši plasman. Ova dvojica sjajnih biciklista iza sebe već imaju vrhunske rezultate i trofeje sa najvećih evropskih staza.

I to nije sve.

Odbojkaši Slovenije istog dana igraju polufinale Lige nacija, od 20 sati protiv Japana. Biće ovo nekoliko dana 

"Jedna od najmanjih država Evrope živi svoje sportske snove, a to nisu skijanje i ski-skokovi. Neverovatno sportsko leto za Sloveniju, a imaju i svoje adute na Olimpijskim igrama u Parizu. U Sloveniji dišu za svoje reprezentacije za svoju državu, ne boje se nikog i hrabro idu na megdan velikanima i sportskim silama. Slovenska sportska priča bi mogla obeležiti 2024. godinu", pišu o velikom uzletu slovenačkog sporta i mediji u BiH.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu