Nova vest
Fudbal 91

28.6.2024.

12:29

"Srbi su nam uvek bili mušterije, imaju bolje menadžere od igrača"

Primož Gliha, slovenački trener, oglasio se povodom dešavanja u C grupi na Euro 2024.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/IMAGO/Nderim Kaceli/IPA Sport

Slovenija je za razliku od Srbije prošla grupnu fazu i logično je da je u Ljubljani sada velika euforija.

Gliha je ipak pričao i na prilično neodmeren način o reprezentaciji Srbije.

Nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama, žali što je Luka Jović u nadoknadi vremena postigao gol za 1:1 sa Slovenijom.

"Srbi su nam uvek bili mušterije. Kao što su nam mušterije i Italijani. Tradicija je ponekad vražja stvar, zar ne? Šteta što smo primili onaj gol u poslednjoj sekundi, ali nema sad veze, prošli smo", rekao je Gliha za "Jutarnji list".

On se prisetio i dana kada je kao selektor mladog tima Slovenije pobedio "Orlove".

"Eto, kada sam kao selektor U21 reprezentacije Slovenije dobio Srbiju, koja je tada u toj kategoriji bila svetski prvak, rekao sam da Srbi imaju mnogo bolje menadžere od igrača. Pola tih tada mladih Srba igra danas za A selekciju, zato sam i znao da nećemo izgubiti od Srba. Sada će nakon ovog uspeha nas Slovence više ceniti kao igrače i lakše će se naši igrači prodavati. To će se promeniti".

Ništa bolje mišljenje nije imao ni o Englezima.

"Vrede Englezi hrpe miliona evra. Međutim, ne igraju evri. Ono što se pokaže na terenu je neka sasvim druga priča od one koliko ko košta. Kada sam kao selektor mlade reprezentacije Slovenije igrao sa svim tim jakim i moćnim reprezentacijama, uvek sam prepoznao njihove minuse. A ti minusi su bili mnogo veći od onog imidža koji su oni imali u medijima, javnosti, raznim rang listama. I kada smo gledali tu utakmicu Slovenije i Engleske? Kakva je bila razlika? Pa nisu nam sve te velike zvezde stvorile šansu! Kakva je razlika na terenu bila između nas i Engleza? Nikakva. A pre utakmice su svuda ti Englezi bili prikazivani kao vanzemaljci, favoriti Evropskog prvenstva", zaključio je Gliha. 

Podeli:

Komentari 91

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu