Nova vest
Fudbal 2

28.6.2024.

13:54

Mateus prognozirao rezultate osmine: Završen je period remija!

Lotar Mateus, bivši trener Partizana, dao je prognozu rezultat svih mečeva osmine finala na Euro 2024.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/IMAGO

Mateus je u kolumni za Bild dao detaljnu prognozu svakog meča ponaosob, a prema njemu "vreme remija" na turniru je definitivno završeno.

Zanimljivo je da on i dalje veruje kako će Nemačka osvojiti turnir.

"Da bi se osvojio turnir moraju da se eliminišu najteži timovi kako god da okrenete. Imamo kvalitet, što je zadatak teži, to je veća koncentracija", smatra Mateus.

Zanimljivo je videti kako je Mateus prognozirao meč Nemaca sa Danskom za koji je rekao da će ga "panceri" dobiti sa 2:0.

"Kažem da će Nemačka pobediti, ne kao patriota, već kao ekspert. Danska će biti kompaktna kao što je bila i Švajcarska u remiju (1:1). Julijan Nagelsman će iz tog meča izvući zaključke. Bez obzira kako bude postavio tim ofanzivno, imaćemo neophodnu kreativnost i alternative u smislu personala i taktike, u zavisnosti od toka utakmice. I izmene u odbrani me ne brinu. Nisam mnogo video od ofanzive Danske do sada", kaže Lotar.

Evo kako je Mateus prognozirao rezultate ostalih susreta osmine finala: Švajcarska - Italija 0:1, Engleska - Slovačka 2:0, Španija - Gruzija 3:0, Francuska - Belgija 3:2 (posle produžetaka), Portugal - Slovenija 2:0, Rumunija - Holandija 1:3, Austrija - Turska 2:1.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu