Nova vest
Fudbal 1

28.6.2024.

8:30

Janis zaigrao posle 78 dana – Grci demonstrirali moć

Košarkaška reprezentacija Grčke savladala je Bahame u prijateljskoj utakmici u Atini rezultatom 102:75.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport/Peđa Milosavljević

Prvi put grčka publika na delu je videla saradnju novog selektora Vasilisa Spanulisa i prve zvezde tima Janisa Adetokumba koji je odigrao prvi meč od eliminacije Baksa u plej-ofu NBA lige.

Janisu je ovo bio prvi meč posle 78 dana.

Utakmicu protiv Bahama završio je sa laganih 14 poena za skoro 15 minuta u igri.

Grčka je odigrala sjajan meč, zabeležila čak 38 timskih asistencija i u svakom pogledu nadigrala selekciju koja u svojim redovima takođe ima zvučna NBA imena - Diandre Ajtona, Badija Hilda i Erika Gordona. 

Doduše, protiv Grka igrao je samo Hild i u najmanju ruku nije se proslavio - šutirao je trojke 1/12! Utakmicu je završio sa devet poena, četiri skoka i četiri asistencije. 

Dinos Mitoglu je bio najefikasniji kod Grka sa 18 poena.

Dominacija Grka bila je apsolutna, od početka do samog kraja. Oslabljeni Bahami nisu pronašli način da pariraju razigranim domaćinima i razlika je rasla iz minuta u minut.

Već početkom druge deonice na semaforu je stajao rezultat 31:15.

U pobedničkim redovima Kostas Papanikolau je postigao 14 poena, dok je Jorgos Papajanis ubacio 11.

Grčku 2. jula očekuje olimpijski kvalifikacioni turnir čiji je domaćin. Spanulisov tim je u grupi sa Egiptom i Dominikanskom Republikom, dok drugu grupu čine Novi Zeland, Hrvatska i Slovenija. 

Bahami takođe igraju kvalifikacije za Olimpijske igre, predstoji im težak posao u Španiji gde se nalaze u grupi sa Finskom i Poljskom. U drugoj grupi Španija za rivale ima Angolu i Liban.

 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu