Nova vest
Fudbal 10

27.6.2024.

23:50

Hrvat na ceni – dobio petogodišnji ugovor od Bajerna

Hrvatski fudbaler Josip Stanišić (24) obavezao se na petoodišnju vernost minhenskom Bajernu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/FILIP SINGER

On je minulu sezonu proveo u redovima Bajera iz Leverkuzena i bio jedan od najstandardnijih u postavi Ćabija Alonsa koja je dominantno osvojila titulu šampiona.

Njega je Bajern poslao na pozajmicu u tabor "aspirindžija.

U Minhen se vraća sa oreolom šampiona, zreliji za dva pehara (Kup i prvenstvo), i kao takav dobio je priznanje koje je zaradio - petogodišnji ugovor od Bajerna.

"On je rođen u Minhenu i igrao je za Bajern kao klinac. Stani zna vrednosti ovog kluba", rekao je sportski direktor Bavaraca Maks Eberl.

Stanišić je bio deo hrvatske reprezentacije na Evropskom prvenstvu. Bio je starter u dva meča kod Zlatka Dalića, protiv Španije i Italije.

Pre nego što je zaigrao za seniore Hrvatske, branio je boje mlađih kategorija nemačkih selekcija.

"Zahvalan sam Leverkuzenu jer sam tamo mnogo naučio - i na terenu i van njega. Igrao sam veliki broj utakmica i ušao u ritam. Stekao sam samopouzdanje i vraćam se u Bajern kao bolji igrač", rekao je Stanišić za sajt Bajerna.

Bajer iz Leverkuzena nadao se da bi mogao da zadrži Stanišića i uzme ga velikom rivalu iz naručja i nakon pozajmice, ali je Stanišić bio izričit u želji da se vrati u rodni grad, u klub u kojem je stasao i iz kojeg je katapulstiran na veliku scenu.

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu