Nova vest
Fudbal 1

27.6.2024.

23:00

Gruzinima 10 miliona evra bonusa iz domovine

Najbolji fudbaleri Gruzije već sada su postali nacionalni heroji, nakon prvog dela Evropskog prvenstva, koje su prošli i sada ih čeka osmina finala i okršaj sa Španijom.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Robert Ghement

Gruzini su već od samog plasmana i postignutih rezultata na EURO (učinak: poraz, remi, pobeda) od UEFA inkasirali skoro 11 miliona evra.


Međutim, Mamardašvili, Kvarackelija, Mikautadze i družina nagrađeni su dodatno iz svoje države, iz budžeta Kartu Fondacije (u vlasništvu bivšeg premijera te države Bidžina Ivanišvilija), koja poseduje ogromno bogatstvo i usmerava ga na sve grupe i pojedince iz oblasti sporta i nauke, koji na najbolji načim reprezentuju Gruziju.

Tamošnji mediji pišu da je ova Fondacija nagradila fudbalere Gruzije sa 30 miliona gruzijskih larija (oko 10 miliona evra).

I to nije sve - fudbalerima je obećano još novca sa istog izvora ukoliko preskoče i naredni stepenik.

Za plasman u četvrtfinale čeka ih dodatnih deset miliona evra, isto toliko i za svaki naredni stepenik, što znači da bi najbolji fudbaleri Gruzije, ako osvoje EURO, zaradili 50 miliona evra.

Pojedinačno, pripalo bi im oko dva miliona evra!

Ta sumna novca za mnoge fudbalere Gruzije je dosad bila nezamisliva s obzirom na to da većina iz aktuelnog sastava igra za ugovore koji ne prelaze 200.000 evra po sezoni. Izuzetak su najveće zvezde ekipe. 

 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu