Nova vest
Fudbal 170

27.6.2024.

14:40

Mediji plasirali "bombu": Joakim Lev selektor Srbije?

Nemački stručnjak Joakim Lev mogao bi da postane novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije, prenose srpski mediji.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Drugi pik – Andrea Pirlo

Isti izvor navodi da će se FSS okrenuti ka Pirlu, ukoliko Lev ne pokaže interesovanje za mesto selektora. Pirlo je do sada trenirao Juventus i Karagumruk, a povezivao se i sa Partizanom u prošlosti.

Sve ide ka tome da je Dragan Stojković završio svoj mandat na klupi Srbije, a dok čekamo i potvrdu FSS o tome spekuliše se o imenima koja bi mogla da ga zamene.

"Sportski žurnal" je preneo informaciju da će Piksija zameniti stranac. Dodaju, Italijan ili Nemac bez pozivanja na konkretan izvor.

To se uklapa u priču sa kojom su se nadovezali ostali srpski mediji. Tako "Republikapiše da je prvi pik našeg saveza Joakim Lev.

Kako navodi taj medij, sa njim se stupilo u kontakt još proletos kada još uvek nije bilo poznato da li će Piksi produžiti ugovor.

Tvrde i da je ovaj pretio da neće voditi tim na Evropskom prvenstvu ukoliko do toga ne dođe. Na kraju je još uvek aktuelni selektor Srbije dobio novi ugovor, posle čega je priča o Levu zamrla.

Lev je bio selektor nemačkog nacionalnog tima od 2006. do 2021. godine, a pre toga je bio asistent Jirgenu Klinsmanu.

Sa "pancerima" je osvojio Svetsko prvenstvo 2014. godine, dok su ga Španci 2008. godine sprečili u finalu da postane prvak Evrope.

Podeli:

Komentari 170

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu