Nova vest
Fudbal 21

27.6.2024.

16:12

"Srbija najveće razočaranje na EURO"

Ruski mediji podvukli su crtu nakon prvog dela Evropskog prvenstva i označili Srbiju kao najveći "fejl" na šampionatu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Imali su lak izbor, jer je Srbija ostavila najlošiji utisak od svih reprezentacija, postigla samo jedan gol, i generalno odigrala ispod standarda koji zahteva moderni fudbal.


Portal "Sport-express" je sumirao dosadašnji deo Evropskog prvenstva sa akcentom na najgore i najbolje.

Srbiji su prilepili najnepopularniju etiketu.

"Treće kolo je bila odlična prilika za Srbiju da ostane na EURO - ali su to propustili jer su igrali kao mediokriteti. Da, protivnik nije bio najlakši - Danci mogu da budu opasni, ali ono što je Stojkovićev tim servirao kao odgovor na ovu opasnost bilo je prosto urnebesno. Jedan šut u prvom poluvremenu, još nekoliko na kraju drugog - nije bilo kreativne odbrane, napadi su bili sterilni. Bila je to jedna od najgorih utakmica na Euru ukupno gledano. To je utakmica na kojoj su se Srbi "porađali" u za sebe najvažnijem trenutku i shodno tome napustili su turnir. Inače, ostaće upamćeni i kao najneefikasniji tim na EURO", kaže autor teksta u ovom ruskom sportskom glasilu.

U istom tekstu Gruzija je proglašena za najbolji tim prve faze, golman te reprezentacije Mamardašvili za najboljeg pojedinca, dok je kao najbolji meč izdvojen duel Austrije i Holandije (3:2).

Podeli:

Komentari 21

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu