Nova vest
Fudbal 69

27.6.2024.

0:20

Pala i prva ostavka u FSS: "Zabrinut sam za budućnost srpskog fudbala"

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović najavio je odlazak sa te funkcije u narednom periodu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Šurbatovića su novinari na aerodromu "Nikola Tesla" najpre pitali da objasni propust koji se desio našoj fudbalskoj ekspediciji pošto je iz Nemačke putovala avionom sa hrvatskim oznakama.


Da je u pitanju avion registrovan u Hrvatskoj igrači, stručni štab, funkcioneri FSS saznali su tek kada su ušli u utrobu letelice.

"Istine radi, nije to hrvatski avion. Angažovana je nemačka kompanija. Naš tim mendžer obično angažuje čarter za potrebe našeg tima. U situaciji kada nam nisu dostupni avioni "Air Srbije" on prihvati ponude i u odnosu na ono što su zahtevi stručnog štaba, dakle satnice, kapacitet aviona i tako dalje, izabere najbolji mogući avion. Naravno, gleda finanijsku stranu, ekonomski najpovoljniju i tako je i angažovana kompanija iz Nemačke. Avion je bio nemački, međutim ispostavilo se da ima neku hrvatsku oznaku, a mi to nismo znali u tom trenutku. Mi smo kroz tunel ulazili u avion, i avion je bio nemački, i sve je pisalo na nemačkom jeziku. Izbrendiran je bio našim bojama u unutrašnjosti aviona. Međutim, kasnije smo saznali, kada smo već bili u avionu, da je registrovan u Hrvatskoj, da ima nekakvu hrvatsku oznaku", kaže Šurbatović.


Na pitanje da li su pojedini igrači bili ljuti i da nisu zbog toga hteli da uđu u avion, Šurbatović je odgovorio:

"Nije, nemojte, niko to nije znao ko je ušao u avion. Ušli smo kroz onaj koridor, niko nije pretpostavio, ni da može da sanja, niti ja krivim tim menadžera zato što dečko nije mogao da pretpostavi da će nemačka kompanija da pošalje avion koji ima spolja neku drugu oznaku. Unutra to, kažem vam, nije moglo da se vidi. Ali kada stvari u sistemu zakažu, ja kao generalni skeretar spreman sam da preuzemm odgovornost".

Da li ste svesni koliko je ovo nacionalni skandal i da li ste spremni da podnesete ostavku, glasilo je pitanje za Šurbatovića.

"Nacionalni skandal... Takve stvari se dešavaju, desilo se, da li je to bila neka politička provokacija, nameštaljka ili ne, svakako se desila i svakako je skandal. Što se tiče moje ostavke, ja sam i pre Evropskog prvenstva najavio iz drugih razloga da ću dati ostavku i razgovarao sam sa mojim najbližim saradnicima da ću napustiti funkciju generalnog sekretara posle EURA jer imamo mi tu mnoga važnija pitanja o kojima stručna javnost mora da razgovara. A to su kuda ide srpski fudbal, ko će zameniti ove igrače koji su igrali na Evropskom prvenstvu. Slede nam ozbiljne utakmice u Ligi nacija već od septembra, od marta kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i ja sam, neko ko je dugo u srpskom fudbalu, ozbilljno zabrinut za budućnost srpskog fubala".

Podeli:

Komentari 69

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu