Nova vest
Fudbal 0

26.6.2024.

22:50

Najlepša priča na EURO – Gruzija u 1/8 finala, ima i najboljeg strelca posle prve faze

Najveću senzaciju na Evropskom prvenstvu priredili su fudbaleri Gruzije pobedom nad Portugalijom i plasmanom u osminu finala. I to nije sve.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Ekipa Vilija Sanjola grupu F, u kojoj su još Češka i Turska, završila je na trećem mestu i pridružila se grupi najboljih trećeplasiranih reprezenacija među 16 na EURO.

Istorijsku pobedu za Gruziju protiv Ronalda i družine doneli su Hviča Kvarackelija i Žorž Mikautadze iz penala.

Ovo je, bez dileme, najveća pobeda Gruzije u istoriji.

Samo u nekoliko meseci aktuelna generacija je uspela da postigne ono o čemu su prethodnici Kvarackelije, Mamardašvilija, Mikautadzea mogli samo da sanjaju.

Gruzija se prvi put plasirala na Evropsko prvenstvo (u finalu baraža pobedila Grke na penale), osvojila je prvi bod (protiv Češke), stigla je i prva pobeda (protiv Portugalije), Kvarachelija je postigao jedan od najbržih golova na Eurima i kao vrhunac neverovatnog rezultata stigao je i prvi plasman u nokaut fazu na EURO.

Šlag na torti nestvarnog uspeha je i prvo mesto Žorža Mikautadzea na listi strelaca posle prve faze takmičenja. Napadač Gruzina postigao je gol na sve tri utakmice, dva puta je bio precizan sa penala, i jednom iz igre.

Gruzini su već sada najlepša priča Evropskog prvenstva.

Profimedia

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu