Nova vest
Fudbal 6

26.6.2024.

22:54

Istorijska pobeda! Hrabra Gruzija srušila nemoćni Portugal

Fudbaleri Gruzije su pobedili Portugal rezultatom 2:0 u trećem kolu Evropskog prvenstva.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Gruzija je rezultatom 2:0 pobedila Portugal i ne samo da je došla do svoje prve pobede ikada na EURO već su se plasirali u drugu fazu!

Još pre početka utakmice je bilo jasno da Portugalci sa dve ostvarene pobede sigurno idu dalje i da ne moraju da se zaleću previše na ovoj utakmici, ali da Gruzini moraju da idu na sve ili ništa.

To se i dogodilo. Kvarachelija je iskoristio prvu priliku i već u drugom minutu doneo vođstvo Gruziji preciznim udarcem u malu mrežu.

Bio je to peti najbrži gol u istoriji Evropskog prvenstva.



Imala je Gruzija još samo jednu opasnu priliku u prvom poluvremenu kada je Diogo Kosta morao da reaguje, ali se Portugal odbranio i ostatak vremena proveo napadajući gol Gruzije.

Nizale su se šanse jedna za drugom, ali golova nije bilo. Ono čega je bilo su žuti kartoni jer je Ronaldo dobio jedan zbog žustre reakcije na sudijsku odluku, a Neto zbog simuliranja.

Nakon povratka na teren iz svlačionica smo očekivali da će ekipa Portugala više da pritiska i napada i da možda vidimo nešto više od Kristijana Ronalda.

Portugal jeste napadao, pokušavao i pritiskao, ali nije mogao do gola. Sve do 57. minuta su i delovali dobro, a onda je nakon VAR konsultacija pokazan penal za Gruziju.

Mikautadze se nije dao zbuniti i jedanaesterac izveo hirurški precizno za vođstvo Gruzije od 2:0 i ogromno slavlje na tribinama u Gelzenkirhenu.





Hrabra predstava Gruzije nikoga nije ostavila ravnodušnim, a Portugalci nisu uspeli da ih kazne. Ronaldo je besan otišao na klupu bez postignutog pogotka u grupnoj fazi, a ekipa je upisala i prvi poraz na EP.

U osmini finala, Gruzija ide na Španiju, a Portugal na Sloveniju.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu