Nova vest
Fudbal 6

26.6.2024.

21:39

Da li Slovenac misli na Srbe? "Neki su nas nazivali skijašima"

Slovenački fudbaleri prevazišli su i najsmelija očekivanja sa početka Evropskog prvenstva i slave plasman u osminu finala.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Slovenija je takođe jedini tim sa prostora bivše države koja se plasirala u nokaut fazu Evropskog prvenstva. Tamo neće biti Hrvatske, kao ni Srbije, reprezentacija kojima su pre početka EURA davane veće šanse za prolaz nego Slovencima.

Selektor Matjaž Kek je od grupe solidnih, vrlo dobrih i odličnih igrača napravio zaista sjajnu ekipu.

"Bio bih srećan i da su se Srbi i Hrvati plasirali, naravno uz nas. Mi smo se na kraju plasirali i jedini smo tim sa ovih prostora u osmini finala, što je potvrda našeg dobrog rada. Ljudi prepoznaju da smo postigli ogroman uspeh", konstatuje reprezentativac "dežele" Adam Gnezda-Čerin.

"Mnoge velike reprezentacije, kao što je Hrvatska, nisu uspele da prođu grupu. To je još jedan razlog zbog kojeg smo ponosni na naš uspeh", kaže Gnezda-Čerin.

I Petar Stojanović, još jedan Kekov adut, se osvrnuo na eliminaciju Hrvata.

"Znamo svi šta Hrvatska predstavlja na evropskom i svetskom nivou i čestitam im na svemu što su do sada postigli, ali nije uvek lako održati se na vrhu. Dešava se da dođe do pada. Žao mi je zbog mojih prijatelja u Hrvatskoj, ali sam srećan zbog nas", aludirao je Stojanović na nekaašnje saigrače iz zagrebačkog Dinama.

Prokomentarisao je Stojanović činjenicu da je Slovenija jedina od ex-yu selekcija prošla dalje.

"Ne gledam ovo kao takmičenje protiv drugih reprezentacija sa Balkana. Neki su nas nazivali skijašima, ne mislim tu na Hrvate, ali smo im pokazali da nismo skijaši. Ispred njih smo i uživamo u tome", likuje Stojanović, a na čije je provokacije mislio, možemo samo da nagađamo.




 

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu