Nova vest
Fudbal 15

26.6.2024.

20:36

Još soli na ranu – Srbija najneefikasnija reprezentacija na EURO

Fudbalska reprezentacija Srbije postigla je samo jedan gol na tri utakmice na Evropskom prvenstvu i po tome je daleko najneuspešniji tim na turniru.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Taj podatak možda i najbolje svedoči o tome koliko je naš tim bio bezopasan po rivale, impotentan, koliko god se selektor Dragan Stojković upinjao da kroz prizmu statistike i priči o "većem broju pasova od rivala", prikaže da njegov tim ipak jeste bio konkretan i opasan.

Piksijeva istina je jedno, a prava istina je nešto sasvim drugo.

Samo je Srbija na Evrospkom prvenstvu postigla jedan gol - i taj je došao van regularnog vremena, u nadoknadi meča sa Slovencima.

Protv Engleza i Danaca nismo bili ni blizu.

Starsport

Najgori golgeterski bilans u grupnoj fazi, posle Srbije, imaju Mađarska i Škotska sa po dva gola, koliko su postigle i selekcije Gruzije i Češke, s tim da ove dve selekcije imaju da odigraju još jedan meč.

Čak je i Albanija dala tri gola u "grupi smrti".

Pokazalo se da je Piksijevo najjače oružje, ofanzivna igra, na EURO doživela potpuni brodolom i da je, za razliku od Katara, odbrana bila bolji deo ekipe.

Očito, naši rivali su pročitali Piksijev sistem i pronašli prave defanzivne odgovore.

Činjenica da sa drugim najboljim golgeterom Serije A i sa najboljihm strelcem u istoriji Srbije, i ostalim talentovanim adutima, nismo uspeli da "umuvamo" više od tog jednog gola manje govori o njihovim kvalitetima (koji nisu sporni) koliko o njhovom neadekvatnom mestu u Piksijevim taktičkim idejama.

Za selektora još jedno u nizu pitanja koje mu se ima postaviti u budućnosti, ako, naravno, sačuva poziciju na klupi.

Podeli:

Komentari 15

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu