Nova vest
Fudbal 0

26.6.2024.

20:04

Belgija se odbranila od Ukrajine za plasman u 1/8 finala na EURO

Najbolji fudbaleri Belgije plasirali su se u osminu finala Evropskog prvenstva psoel remija bez golova u ključnom meču sa Ukrajinom odigranom u Štutgartu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

Bila je ovo jedna od lošijih utakmica na turniru.

Za to su isključivo krivci igrači Belgije koji su odigrali ispod svojih standarda, na kraju su morali i da strepe za prolaz pošto je Ukrajina u posldnjih desetak minuta navaljivala ka golu Kastelsa.

Nije, istina, ekipa Sergeja Rebrova iskreirala veliki broj zrelih šansi ali je bila opasnija, konkretnija, naročito u završnici kada je naterala renomiranog rivala na permanentnu defanzivu.

EURO 2024, grupa E (3. kolo)

Ukrajina - Belgija 0:0
Stadion: Štutgart Arena
Sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

Najveću priliku u jeku opsade gola Belgije nije iskoristio Sudakov kada je sa 10-11 metara, nakon proboja u kazneni prostor, šutirao pravo u Kastelsa.

Proslavio se golman Belgije i nekoliko minuta ranije kada je osetio opasnost iz kornera. Odatle ga je direktnim udarcem ugrozio Mikolenko i gotovo postigao gol međutim stigao je Kastels u poslednji čas - sa gol linije je sklonio loptu i sprečio veliku neprijatnost po svoje.

Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Najbolju priliku za Belgiju, i jedinu gol-šansu, propustio je Romelu Lukaku još u začetku meča, kada je loše zahvatio loptu na asistenciju sveprisutnog De Brujnea. Trubin je potom lako ukrotio taj šut.

Bila je ovo još jedna utakmica za zaborav najboljeg golgetera Belgije.

Nastavak meča doneo je sporadične udare Ukrajine, bilo je nekoliko zaista povoljnih situacija u kojima su se našli Dovbik, Jaremčuk, Svatok, ali je mreža Kastelsa ostala mirna. 

Sa protokom vremena Blgijanci su bili sve oprezniji, obazriviji, više su se koncentrisali na odbranu svog gola svesni činjenice da im egal donosi prolaz dalje, ali su zbog takvog pristupa mogli biti surovo kažnjeni.

Ovog puta, imali su sreće, ali sa ovakvom igrom nemaju šta da traže u osmini finala.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu