Nova vest
Fudbal 55

26.6.2024.

18:46

Vučić: "Ćutali smo posle Katara, uložili više nego što smo dobili... Očekujem velike promene"

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, najavio je velike promene u srpskom sportu, kako bi se postigli uspesi proporcionalni uspesima ulaganja države.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Filip Stevanovic / Anadolu


"Nisam ništa rekao oko selektora niti oko bilo koga drugog, osim što sam rekao da očekujem velike promene u našem fudbalu, sveukupne, kao i u rukometu. I to sam rekao zato što mi ulažemo mnogo novca. Mnogo novca. I kao što ću vam reći da sam očekivao bolji rezultat u Evroligi od oba naša košarkaška kluba, imajući u vidu nivo investicija Rerpublike Srbije. To je sve što imam da vam kažem. Moj je posao da brinem o tome, da vidim, za novac koji smo mi uložili u nekoga, da vidimo je li taj novac adekvatno vraćen. Ne možete u sportu uvek na takav način da kažete, zato smo ćutali posle Katara. Dogodi vam se. Pa smo ćutali, rekli "ok, užasno smo igrali, dogodi se, ali izvućićemo pouke za neki sledeći put". Pa nam se dogodi da jedva prođemo kroz kvalifikacije, damo jedva, ne znam koliko golova u poslednjim minutima, a onda opet odemo u jednu od najlakših grupa i u toj grupi ne možemo da pobedimo one koji su dva ili tri puta jeftinije ekipe od nas. Pa, čekajte. Onda tu neki dublji problem imamo", rekao je Vučić.


"Da li će to biti sutra ili prekosutra? Neće, jer mi nećemo vrele glave da rešavamo i nećemo da nam emocije odlučuju. Hoćemo da sagledamo sve. Nemamo mi ljudi ni previše stručnjaka, osim što smo svi stručnjaci. Ja pričam samo o tome koliko mi ulažemo. Na kraju nemam pojima ko je kako igrao, niti me interesuje. To može da interesuje vas, mog Vukana, mene ne interesuje to. Ja vidim rezultat za Srbiju i znam koliko smo uložili i jesmo li zadovoljni ili nismo. Nismo zadovoljni, idemo da menjamo stvari", dodao je Vučić.

Dodao je i da očekuje više od rukometa:

"U rukometu smo probali sa Đeronom, sada smo doveli selektora iz Vojvodine pa ćemo da vidimo.  Ali ćemo neke druge stvari da menjamo. Pa smo doveli Slovenca koji je bio najbolji, koga je bilo moguće dovesti ko Đeronu i opet nismo imali rezultate. Ok, opet ćemo da analiziramo pa da menjamo. I ulagaćemo dok ne budemo postigli rezultat i dok ne nađemo rešenje", kaže predsednik Srbije.

Potom se osvrnuo na fudbalere i selektora Dragana Stojkovića.

"Da li su sada bili rezultati bili bolji nego ranije? Pa, da, bili su. Stojković je plasirao i na svetsko i na evropsko prvenstvo našu reprezentaciju. Sad drugo je pitanje jesmo li mi zadovoljni ili nismo. Ja vam kažem da nismo. Mislimo da smo uložili više od onoga što nam je isporučeno", istakao je Aleksandar Vučić.

Upitan je i da li ga je neko iz saveza zvao?

"Bio sam na sastancima, ne očekujem poziv. Oni čekaju, kako oni kažu, pošto poznaju moj psihološki profil, pustićemo da se Vučić odljuti, pa ćemo onda razgovarati, a oni ne znaju da ono što sam saopštio da su stabilne i temeljne odluke koje nemaju veze sa ličnim odnosom, kako vidim srpski sport, kao šmo uradili multifunkcionalnu dvoranu, kao što radimo mnogo hala, kad ulažemo novac, hoćemo rezultate. Nemojte da smetnete sa uma, da smo mi od Olimpijada u Pekingu i Londonu imali 3 i 4 medalje, imali 8 i 9 u Brazilu i Japanu, sad je cilj 10", rekao je Vućić i dodao:

"Moramo da rastemo, ulažemo veliki novac, kao što drugi ulažu i to je to. Mnogo hvala što pratite, to je politika države, tu nema esta za lični odnos, nekog volim, nekog ne. Neko mi se sviđa ili ne. Nema toga, ima rezultat i to je to, imaš rezultat, nemaš rezultat. Neću da diskutujem o tome, da li je adekvatno, mi rezultatom nismo zadovoljni, na stranu što problemima u klubovima gde Zvezda i Partizan ne daju mlade igrače, to je dodatni problem, a da ne pričamo o finansijskom stanju fudbalskih i košarkaških, ali to su problemi države. Niko ulaže, nijedna država ne ulaze u košarkaške i fudbalske kao naša država. To je na žalost ovih manjih, damo stino Vojvodini, Nišu, Kragujevcu, nažalost", zaključio je Vučić.

Podeli:

Komentari 55

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu