Nova vest
Fudbal 11

26.6.2024.

20:20

Ukrajina ide kući – bleda Belgija na Francuze, golman najbolji akter meča

Fudbalske reprezentacije Ukrajine i Belgije odigrale su bez pobednika i bez golova u poslednjoj utakmici grupe E na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

Taj epilog, uz onaj u Frankfurtu gde su igrali Rumunija i Slovačka (1:1) u konačnom zbiru Ukrajinu je postavio na poslednje mesto grupe i eliminisao je sa Evropskog prvenstva.


Četa Sergeja Rebrova završila je grupu sa identičnim brojem bodova kao i sve tri ostale reprezentacije u grupi koje nastavljaju takmičenje u nokaut fazi.

EURO 2024, grupa E (3. kolo)

Ukrajina - Belgija 0:0
Stadion: Štutgart Arena
Sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

Belgija je odigrala vrlo loš meč, najslabiji na turniru i može se konstatovati da je uz dozu sreće prošla dalje. Igra koju su prikazali izabranici selektora Tedeska može samo da ih brine pred nastavak takmičenja.

Belgijanci su na kraju grupu završili na drugom mestu i u osmini finala čeka ih jedna od favorita za osvajanje turnira Francuska.

Sve najvažnije momente sa meča u Štutgartu mogli ste da pratite uz LIVE BLOG na B92.sport u nastavku.

Završeno

16:50

Semafor
 
  UKR smoki BEL  
  0 : 0  

20:18

Golman najbolji kod Belgijanaca

Koen Kastels je u nekoliko situacija doslovce spasio svoj tim da ne potone u živo blato. Sa nekoliko intervencija je doprineo da njegova mreža ostane netaknuta i da Belgijanci ipak odu u osminu finala.

20:16

Konačna tabela grupe E
Standings provided by Sofascore

19:56

Kraj!

Ukajina je eliminisana sa evropskog pvenstva iako ima jednak broj bodova sa sva tri tima koja su prošla dalje - Belgijom, Rumunijom i Slovačkom.

U poslednjem kolu grupe Ukrajina je odigrala bez golova sa Belgijom u Štutgartu.
 

19:51

90+1' Sudakov!

Sjajna prilika za Ukrjainu, prboio je Sudakovu kazneni prostor i šutirao, međutim pravo u Kastelsa. Uzdasi na stadionu. Još samo malo vrmena je ostalo da Ukrajina izbegne eliminaciju.

19:50

90' Openda umesto Lukakua

Napadač Lajpciga je na terenu, zamenio je danas indisponiranog Lukakua.

19:50

Igraće se još četiri minuta

Još toliko nade za Ukrajince i brige za Belgijance koji se brane već desetak minuta.

19:49

89' Greška Zinčenka

Delovalo je da će igrač Arsenala umiriti loptu koaj mu je psolata, ubaciti je pred gol međutim on nije uspeo ni da je primi, pobegla mu je i otišla u gol-aut...

19:46

87' Kontra Belgije

Posle udara Ukrajine otvorila se kontra Belgijanaca "3 na 2" koju je vukao Karasko, nastavio e Brujne a neprecizno završio Mangala.

 

19:43

83' Ukrajina umalo do gola iz kornera!

Malinovski ga je izveo, lukavo, gađao prvu stativu gde je golman Belgije Kastels u psoeldnji čas intervenisao i gotovo sa gol linije izbacio loptu.

Mnogo sreće za Belgijance.
 

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

13 h

Novo Sport Video Menu