Nova vest
Fudbal 11

26.6.2024.

20:20

Ukrajina ide kući – bleda Belgija na Francuze, golman najbolji akter meča

Fudbalske reprezentacije Ukrajine i Belgije odigrale su bez pobednika i bez golova u poslednjoj utakmici grupe E na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

Taj epilog, uz onaj u Frankfurtu gde su igrali Rumunija i Slovačka (1:1) u konačnom zbiru Ukrajinu je postavio na poslednje mesto grupe i eliminisao je sa Evropskog prvenstva.


Četa Sergeja Rebrova završila je grupu sa identičnim brojem bodova kao i sve tri ostale reprezentacije u grupi koje nastavljaju takmičenje u nokaut fazi.

EURO 2024, grupa E (3. kolo)

Ukrajina - Belgija 0:0
Stadion: Štutgart Arena
Sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

Belgija je odigrala vrlo loš meč, najslabiji na turniru i može se konstatovati da je uz dozu sreće prošla dalje. Igra koju su prikazali izabranici selektora Tedeska može samo da ih brine pred nastavak takmičenja.

Belgijanci su na kraju grupu završili na drugom mestu i u osmini finala čeka ih jedna od favorita za osvajanje turnira Francuska.

Sve najvažnije momente sa meča u Štutgartu mogli ste da pratite uz LIVE BLOG na B92.sport u nastavku.

Završeno

16:50

Semafor
 
  UKR smoki BEL  
  0 : 0  

20:18

Golman najbolji kod Belgijanaca

Koen Kastels je u nekoliko situacija doslovce spasio svoj tim da ne potone u živo blato. Sa nekoliko intervencija je doprineo da njegova mreža ostane netaknuta i da Belgijanci ipak odu u osminu finala.

20:16

Konačna tabela grupe E
Standings provided by Sofascore

19:56

Kraj!

Ukajina je eliminisana sa evropskog pvenstva iako ima jednak broj bodova sa sva tri tima koja su prošla dalje - Belgijom, Rumunijom i Slovačkom.

U poslednjem kolu grupe Ukrajina je odigrala bez golova sa Belgijom u Štutgartu.
 

19:51

90+1' Sudakov!

Sjajna prilika za Ukrjainu, prboio je Sudakovu kazneni prostor i šutirao, međutim pravo u Kastelsa. Uzdasi na stadionu. Još samo malo vrmena je ostalo da Ukrajina izbegne eliminaciju.

19:50

90' Openda umesto Lukakua

Napadač Lajpciga je na terenu, zamenio je danas indisponiranog Lukakua.

19:50

Igraće se još četiri minuta

Još toliko nade za Ukrajince i brige za Belgijance koji se brane već desetak minuta.

19:49

89' Greška Zinčenka

Delovalo je da će igrač Arsenala umiriti loptu koaj mu je psolata, ubaciti je pred gol međutim on nije uspeo ni da je primi, pobegla mu je i otišla u gol-aut...

19:46

87' Kontra Belgije

Posle udara Ukrajine otvorila se kontra Belgijanaca "3 na 2" koju je vukao Karasko, nastavio e Brujne a neprecizno završio Mangala.

 

19:43

83' Ukrajina umalo do gola iz kornera!

Malinovski ga je izveo, lukavo, gađao prvu stativu gde je golman Belgije Kastels u psoeldnji čas intervenisao i gotovo sa gol linije izbacio loptu.

Mnogo sreće za Belgijance.
 

19:39

79' Dovbik preti

Pogodio je samo spoljni deo mreže prvi golgeter španskog prvenstva. Ispred sebe je imao Fertongena koji je zatvorio ugao, malo je tu potom bilo prostora da lopta pronađe put do mreže. Dobro je bio postavljen i Kastels. Nije tu bilo mnogo šanse da Ukrajina profitira.

19:37

77' Doku izlazi

Bakajoko menja brzonogo krilo Sitija.

19:31

74' Ukrajinici na mukama

Karasko je silovito šutirao sa 16 metara, Trubin je boksovao tu loptu, u nastavku je Doku posle serije driblinga pokušao. Naišao je na čvrst blok Ukrajinaca. Neprijatna situacija po ukrajinski tim.

19:30

71' Trostruka izmena Rebrova

Sveže igrače ubacuje selektor Ukrajine za najvažniji deo meča - ušli su Stepanenko, Malinovski i Vanat. Meč je završen za Brazka, Jaremčuka i Šaparenka.

19:29

69' Dobikov nepotreban prekršaj

Napadač Ukrajinaca zaradio je žuti karton zbog povlaćenaj za dres igrača Belgije na centru igrališta. Nepotreban prekršaj.

19:23

65' Lukaku u šansi

Sam je bio pored svojice igrača Ukrajine napadač Belgije, uputio je udarac između ove dvojice ali bio je to vrlo slab pokušaj, govoto da se jedva može nazvati pretnjom po gol Trubina, koji je lako intervenisao.

19:21

60' Dvostruka izmena Tedeska

Tilemans i Trosar izlaze iz igre, Karasko i Mangala su na terenu.  

19:18

57' Proboj Dokua

Nije, ipak, doneo Belgiji korist jer je krilni igrač Sitija prejako uputio loptu ka petercu. Nudio se Lukaku, koji je bio bliže prvoj stativi, međutim nije dobio loptu. Trosar je na drugoj kasnio. Propao je obećavajući napad Belgije. 

19:17

56' Zinčenko tek sad ulazi

Jedan od najboljih igrača Ukrajine Zinčonko ušao je umesto Mikolenka koji se povredio.

19:12

51' Tek drugi korner za Belgiju

Tilemans ga je iznudio, međutim ni posle udarca iz ugla nije bilo uzbuđenja, nema ni promene rezultata. Mreže miruju. Belgija kao da pojačava ritam.

19:08

Počelo je drugo poluvreme

Situacija u grupi E nije mogla da bude dramatičnija pred poslednjih 45 minuta - sve četiri selekcije imaju identičan broj bodova.

18:50

Poluvreme

Jedna dobra šansa Belgijanaca i isto tako izgledna na drugoj strani, najvažniji su momenti meča Belgije i Ukrajine u Štutgartu u 3. kolu Grupe E.

Bez golova na poluvremenu.

Na drugoj utakmici iste grupe takođe je egal psoel 45 minuta, Slovačka i Ukrajina igraju 1:1. Sva četiri tima iz grupe i dalje na istom broju bodova.

18:47

45' Trubin kroti udarac De Brujnea

Nije to bio tako pasan udarac kao što bi možda bio da se De Brujne nije istrošio u građenju napada. Pretrčao je da oduzme loptu, pa da je prenese na polovinu Rumuna i asistira Trosaru. Potom je dobio loptu od istog igrača, šutirao sa 16 metara no Trubin je bio spreman.

18:45

43' Faesu prva opomena

Vot Faes je prvi igrač koji je upisan u beležnicu Entonija Tejlora danas. Oštar start igrač Belgije, otuda i ovakva sankcija.

18:43

42' Savršen napad Ukrajine nije naplaćen

Fenomenalna, tropotezna akcija Ukrajinaca, lopta je u kaznenom prostoru stigla kao na tacni poslužena za Jaremčuka, no ovaj je doneo lošu odluku - umeste udarca pokušao je sa asistencijom i pogrešio.

Rebrov u neverici. Ukrajina je propustila najbolju šansu na meču.

Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

18:40

Posveta navijača Ukrajine nastradalom vojniku Nazariju Hrunčeviču
Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

18:36

33' De Brujne trese mrežu spolja

Vrlo inteligentno je pokušao da prevari golmana Ukrajine Trubina, iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane, baš kada su svi očekivali centaršut. Usledio je udarac direktno u gol međutim lopta je pogodila samo spoljni deo mreže. Pitanje da li bi Trubin stigao da spasi da je De Brujne bio malo precizniji.

18:31

32' De Brujne se žali na lasere

U nekoliko situacija ukrajinski navijači su "gađali" Kevina De Brujnea u lice laserima. Ometajuća zelena tačka bila je na licu najboljeg belgijskog igrača gotovo svaki put kada bi krenuo da izvede korner, ili prekid, pa je zbog toga skrenuo pažnju sudiji.

18:29

28' Šta radi Dovbik?!

Imao je otvorenu situaciju za šut pošto se oslobodio Fertongena u kaznenom prostoru, međutim oklevao je, tražio drugo rešenje i upropastio vrlo obećavajući napad Ukrajine. Akciju je, nakon pasa Dovbika, amaterski nepreciznim udarcem završio Sudakov.

18:22

19' Prvi udar Ukrajinaca

Snažno je tukao po lopti Jaremčuk, sa 16-17 metara, i stavio na muke Kastelsa koji je bio dobro postavljen ali je tek iz drugog puta uspeo da uhvati loptu. Oslobađaju se polako Ukrajinci pritiska Belgijanaca.

18:15

14' Kontrola Belgije

Malo toga su do sada pokazali Ukrajinci, tek po koji prelazak na polovinu protivnika. Belgija igra mnogo sigurnije, tečnije, izveli su Belgijanci i prvi korner... De Brujne komanduje igrom na polovini Ukrajinaca, Lukaku vreba da se opet nađe u šansi.


 

18:10

Legendarni Andrej Ševčenko
EPA-EFE/RONALD WITTEK

18:09

8' Lukaku u šansi

Loše je zahvatio loptu napadač Belgije u situaciji kada su mnogi na stadionu videli loptu u mreži. De Brujne ga je prethodno uposlio, genilajan je to bio pas, ali Lukaku je podbacio u šutu - nije najbolje zahvazio loptu levom nogom pa je golman Ukrajinaca imao mnogo lakši posao da odbrani nego što je to u prvi mah očekivao.

18:03

4' Prva intervencija Kastelesa

Nije to bio ni šut Ukrajinaca, već centaršut sa levog krila. Lopta je išla ka golu ali čuvar mreže Belgije nije imao nikakvih poteškoća da je ukroti. 

Belgijanci od starta duže vremena sa loptom u nogama.

18:02

Utakmica je počela

Belgijanci danas u neboplavim dresovima, Ukrajinci u žutim.

17:15

Veliki udarac za Ukrajinu

Selektor Rebrov za ovaj meč ne može da računa na dvojicu ponajboljih igrača ekipe, Mudrika iCigankova, čije će odsustvo biti teško nadomestiti.

16:59

Sve je spremno za meč odluke

16:57

Sastavi

Ukrajina: Trubin, Zabarnji, Svatok, Matvilenko, Timčuk, Mikolenko, Brazko, Šaparenko, Sudakov, Jeremčuk, Dovbik.

Belgija: Kastels, Fertongen, Kastanj, Teate, Faes, Tilemans, Onana, Trosar, De Brujne, Doku, Lukaku.

16:51

Tabela grupe E
Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu