Nova vest
Fudbal 0

26.6.2024.

23:42

Sautgejt: Sad sve dolazi na svoje mesto

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt izjavio je da je njegov tim imao dosta problema pre početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Izvor: Tanjug

Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Engleska je sinoć u Kelnu odigrala bez golova sa Slovenijom u meču poslednjeg, trećeg kola grupe C. U drugom meču trećeg kola grupe C, selekcije Srbije i Danske su takodje igrale bez golova.

Engleska je osvojila prvo mesto u grupi C sa pet bodova. Danska i Slovenija su sakupile po tri boda, dok je Srbija završila takmičenje na EP na poslednjem mestu sa dva boda. Engleska, Danska i Slovenija će igrati u osmini finala EP.

"Mislim da smo mnogo unapredili igru s loptom. Dobro smo otvarali akcije, vidi se naporan rad, ali nam još nedostaje završnica. Fudbaleri koji su igrali u drugom poluvremenu su odradili dobar posao. Pokušali smo ofanzivnim zamenama da dodjemo do pobede", rekao je Sautgejt.

On je pohvalio Kola Palmera, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu.

"Bio je veoma dobar. Stvarao je šanse, trudili smo se da mu omogućimo da postigne gol u finišu. I nije samo on uneo svežu krv, već i ostali mladi igrači Entoni Gordon i Kobi Mejno. Bilo je mnogo dobrih stvari na kojima možemo da gradimo igru", dodao je selektor Engleske.

Britanski mediji navode da se Engleska nalazi u lakšoj polovini žreba na EP.

"Ne bi trebalo da nas zavede to u kojoj smo polovini žreba. Imali smo mnogo problema pred početak EP, ali sada sve dolazi na svoje mesto. Način na koji smo se branili je veoma pozitivna stvar i na tome ćemo da gradimo samopouzdanje. Stvarali smo i šanse, ali moramo da ih koristimo", zaključio je Sautgejt.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu