Nova vest
Fudbal 10

26.6.2024.

15:45

Grof Božović: Mi smo mazohisti

Bivši trener Crvene zvezde Miodrag Grof Božović dao je svoj komentar povodom nastupa reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu.

Izvor: Mozzart Sport

Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Srbije su remijem sa reprezentacijom Danske (0:0) okončali svoje takmičenje na EURO, jer su grupu C završili na četvrtom mestu sa dva osvojena boda.

Prema Božovićevim rečima, Srbija u ovom trenutku nema mnogo igrača ekstra klase, i da se to moglo naslutiti tokom mršavih partija tokom kvalifikacija.

Znaš kako, to što narod očekuje četvrtfinale ili polufinale, to je njegov problem. Mazohisti smo, previše se nadamo. Kada objektivno pogledaš, nisi ti mogao da očekuješ neke velike partije na ovom turniru. Srbija u kvalifikacijama nije igrala dobro, nije uspela da pobedi Bugarsku, jednu od najgorih selekcija u Evropi u ovom trenutku. Igra nije dobro izgledala ni protiv Crne Gore, Mađarske... E sada, možda je u nekim trenucima falilo malo sreće, onaj ofsajd Luke Jovića je bio u milimetar, možda je mogao da se svira penal nad Mitrovićem. Bilo je tih svetlih trenutaka kada je jedna lopta sve mogla da promeni”, objašnjava Miodrag Božović za Mocart Sport.

Srbija je počela odlučujući meč protiv Danske vrlo oprezno, završila sa ofanzivnom postavom jureći gol. Velike promene u razmišljanju Dragana Stojkovića kao dokaz nedoslednosti i neodlučenosti.

Meni se najviše dopalo što sam kod igrača Srbije stvarno video želju. Nikome nije bilo svejedno, tražili su gol. I niko ne sme da ima zamerku na njihov stav, voljni momenat... Sada je najlakše udarati po Piksiju. Meni to ne pada napamet, iako ima materijala. Imam poštovanje prema njemu kao jednom od najvećih igrača u istoriji ovdašnjeg fudbala. On je odveo reprezentaciju Srbije na dve velika takmičenja, što je u ovakvim okolnostima veliki uspeh”.

Teško je, ali bi moglo u budućnosti da bude još gore. Srbija nema u perspektivi igrače za najviši domet.

Nema težeg posla u Srbiji nego biti trener. Mogao je ovaj turnir da se iskoristi za pročišćavanje redova, da se malo podmladi tim. Jer nije bilo realno da Srbija ode daleko. Biće još teže plasirati se na Mundijal u Ameriku, pa je ovo bila možda šansa da se nekim mlađima daju minuti. Ali onda bi se pričalo o onima što ne igraju i što se to radi. Objektivno, mnogo je teško raditi u Srbiji kao selektor. Narod se razočara i traži onog što će da vas popljuje. Prolazi dobro pljuvačina ovde”.

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu