Nova vest
Fudbal 12

26.6.2024.

15:10

Hrvati "crtali" put do polufinala

Hrvatska je i zvanično ispala sa Evropskog prvenstva, posle jučerašnjih duela.

Izvor: Index.hr

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Trebalo je Hrvatim da se poklope četiri rezultata, a među njima je bila i pobeda Engleske nad Slovenijom od minimalno tri gola, te pobeda Danske nad Srbijom, ili obrnuto.

Izabranici Zlatka Dalića završili su EURO kao jedna od dve najlošije trećeplasirane ekipe, z bog toga ostali bez plasmana u osminu finala.

Ovo je prvi put od kada se Evropsko prvenstvo igra u ovakvom formatu da Hrvatska nije prošla grupu. U oba prethodna takmičenja, ispadala je u prvoj rundi nokaut faze.

Hrvatska je do poslednjem minuta držala drugo mesto u grupi i prolazak u osminu finala, a onda je Matija Zakanji, pogotkom u poslednjim sekundama meča ugasio hrvatski san.

Zanimljivo, hrvatski "Index.hr", je napravio prognozu šta bi bilo - kad bi bilo.

"Da je Hrvatska sačuvala vođstvo protiv Italije još par sekundi, prošla bi u nokaut i to tako da bi izbegla sve potencijalne favorite (Pominju se Portugalija, Nemačka, Francuska i Španija). Zato što bi bila druga."

U nastavku teksta navode, da bi Hrvatska igrala protiv Švajcarske, a potom protiv pobednika Engleska – Holandija, koji su lakši protivnici od ovih iz drugog dela žreba.

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu