Nova vest
Fudbal 66

26.6.2024.

10:47

Stojković kritikovao Bogdanovića: "Informiši se, pogledaj neku utakmicu"

Bivši reprezentativac Srbije Vladimir Stojković kritikovao je fudbalske analitičare i komentatore.

Izvor: Sport Klub

Profimedia/Victor Fraile / Power Sport Images

Stojkoviću su zasmetali komentari posle eliminacije Srbije sa Evropskog prvenstva.

Nekadašnji golman Crvena zvezde i Partizana se posebno osvrnuo na nipodaštavanje fudbala u Saudijskoj Arabiji od strane kolege Radeta Bogdanovića.

"Ja slušam Radeta Bogdanovića. Volim te ljude koji imaju hrabrosti i dosta toga kaže kako jeste. Ali, u poslednje vreme, malo je osetio narod, postao je populista i osetio je šta narod voli. U nekim situacijama, malo preteruje. Mogu da shvatim da ne ceni saudijsku ligu. Ali, prvo moraš da se informišeš, da pogledaš neku utakmicu. Ne igra se fudbal samo u Nemačkoj. Tako da, mislim da treba malo da se posveti, ako ga zanima fudbal, da vidi koliko je Sergej pretrčao, koliko je Mitar pretrčao", rekao je Stojković u "Sportlajtu".

Potom, kritikovao je i komentatore fudbalskih utakmica.

"Slušam komentatore na RTS-u. Večeras sam prvi put pojačao ton pošto je Aca bio komentator. Sve ove ostale msanjim i gledam bez tona. Toliko sam nebuloza čuo. Komentator je rekao da je Stančiu, koji igra u saudisjkoj ligi, u Damaku, da je 'izgubio dribling i pas'. Sreća što je i dalje živ. Ne mogu to da dopustim. Komentatori su nam postai anilitičari, više nego komentatori. Koriste izraze koji nisu sportski. Ti treba ljude koji gledaju utakmicu da informišeš kako teče utakmica, na neki, narodski način, narodskim rečnikom. Ne treba da izmišljamo toplu vodu i da budemo treneri, budite komentatori", istakao je golman", rekao je golman saudijske Al Fajhe.

Podeli:

Komentari 66

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apple ima novu viziju

Apple namerava da započne masovnu proizvodnju nove generacije AirPods slušalica, opremljenih ugrađenim kamerama. Potencijalne primene su brojne i veoma intrigantne a ugrožavanje privatnosti još veće.

Bug

8:20

7 h

Novo Sport Video Menu