Nova vest
Fudbal 5

26.6.2024.

8:40

Hrvat šokirao: "Sanjao sam da mlatim sudiju, a on vrišti"

Bivši selektor Hrvatske Igor Štimac ne može da se pomiri sa odlukama sudije Danija Makelija na meču sa Italijom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport/Xinhua News Agency

Italija je obezbedila bod u osmom minute nadoknade (1:1) i tako praktično eliminisala Hrvatsku.

Hrvati su osuli paljbu po holandskom arbitru, smatrajući da je "navlačio" za Italijane, te produžio utakmicu više nego što treba.

"Voleo bih da zaboravimo ovog sudiju što pre. Ja mu ni ime ne znam, jutros sam se probudio, sanjao sam da ga mlatim. Sanjao sam da vrišti i da mi se pokušava otrgnuti iz ruku. Toliko sam bio deprimiran i žalostan radi onoga što nam je napravio. Duboko u noć sam razmišljao o njemu, ali ne želim da mi se to događa", rekao je Štimac i dodao:

"Verujem da su mnogi Hrvati takvu noć proživeli. Međutim, mi moramo da analiziramo sebe, gde smo pogrešili, šta nismo dobro napravili. Imali smo priliku da ne zavisimo o toj pobedi protiv Italije i od toga treba početi. Momcima, selektoru, stručnom štabu, svim ljudima u Savezu čestitati još jednom jer i ovakvi su rezultati sastavni deo ovog posla kojim se bavimo, a svi ovi koji su se upustili u velike kritike tokom takmičenja i bili deo negativne publike koja ne pomaže ničim hrvatskoj reprezentaciji, neka se zapitaju kakvi su to ljudi".

Hrvatska je ispala sa EURO istog dana kad i Srbija.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu