Nova vest
Fudbal 106

25.6.2024.

23:32

Piksi: "Neverovatno, ali istinito"

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi prokomentarisao je činjenicu da su Slovenija i Danska prošli dalje, a da nisu pobedili nikog na EURO.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Naša selekcija eliminisana je sa Evropskog prvenstva posle remija sa Skandinavcima (0:0).

"Mogu da kažem da sam ponosan na momke, borili su se, dali sve od sebe, puno pretrčanih kilometara. Ako uđemo u dublju analizu, poraz protiv Engleza i izgubljeni bod nas je doveo u ovu situaciju. Mislim da smo ostavili dobar utisak, igrači zaslužuju sve čestitke za borbenost. Predstavili su Srbiju na najbolji način", rekao je Stojković za TV "Arenasport" i dodao:

"Bila je tvrda utakmica, na taktičkom planu identična utakmica sa obe strane. Bilo je ogledalo u taktičkom smislu. Govori broj šansi... Znali smo da će tako biti. Znali smo da moramo da postignemo gol iz neke prilike. Bili su u boljoj poziciji jer im je bod odgovarao. Slovenija i Danska nisu pobedili nikog, sa nerešenim idu dalje. Neverovatno, ali istinito".

Sledi Liga nacija u septembru.

"Liga nacija, moramo da analiziramo šta smo radili, kako smo radili, da li je moglo bolje, da li nije. U jednom segmentu smo napravili pomak, a to je defanziva".

Srbiji napad nije funkcionisao, za razliku od Mundijala.

"To je to, falio nam je gol, pobeda. Možda i one šanse protiv Slovenije. Sve to je doprinelo ovome. Idemo uzdignuta čela, nismo obrukali Srbiju", zaključio je Piksi.

Dešavanja iz Minhena pratite OVDE.

Podeli:

Komentari 106

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu