Nova vest
Fudbal 3

25.6.2024.

22:51

Englezi zaboravili na Srbiju – protiv Slovenije odigrali na nulu

Utakmica Engleske i Slovenije završena je rezultatom 0:0.

Srđan Novaković
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Posle ovog rezultata jesno je da su Englezi grupu C završili na prvom mestu sa četiri boda. 

Danska je na kraju druga sa tri boda, isto toliko imaju i Slovenci koji su treći. 

Slovenci su bolje ušli u utakmcu, hrabro su izašli visoko na poslednju liniju Engleske. To je davalo rezultat, jer je Benjamin Šeško u uvodnom delu meča mogao da savlada Pikforda. 

Engelska je potom preuzela posed lopte, ali Slovenci su delovali organizovano i kompaktno, tako da ekipa Gereta Sautgejta nije mogla lagano da pronađe put do gola. 

Kako je izgledala odbrana Slovenije i sa druge strane kako su Englezi bili odlučni na ovom meču govori podatak da su prvi udarac ka golu imali tek u 31. minutu, kada je Hari Kejn glavom pokušao da ugrozi Oblaka.

EPA-EFE/YOAN VALAT

Jeste Engleska postigla pogodak, ali je on zbog ofsajda Bukaja Sake bio poništen. Slovenija je imala nekoliko izleta ka golu Engleske, ali nije to bilo toliko opasno po gol Džordana Pikforda. 

Najbolja šansu Engleska je imala pred kraj prvog dela igre, kada je Tripije poslao oštar centaršut, a Kejn je zamalo zakasnio da loptu pošalje u mrežu Slovenije. 

Nije se slika promenila ni na startu drugog dela igre. Jesu Englezi imali veći posed lopte, izvršili su veći pritisak na poslednju liniju Slovenije, ali i dalje bez nekih konkretnih pokušaja ka golu Jana Oblaka. 

U nastavku meča, tačnije negde u sredini drugog dela meča nismo videli puno uzbuđenja, vredno pomena su pokušaji Gnezde-Čerina i Rajsa, ali sve je to bilo daleko od gola. 

Imao je Palmer neku šansu na kraju meča, ali je šutirao direktno ka golu Jana Oblaka. 

Sofascore

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

14 h

Novo Sport Video Menu