Nova vest
Fudbal 11

25.6.2024.

14:15

"Bio je penal nad Mitrovićem; Hrvati? Sudije nijednom nisu nadoknadile previše" VIDEO

Bivši sudija Raka Đurović prokomentarisao je sporne momente na utakmicama Srbije i Hrvatske na EURO.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

"Nisam vodio računa koliko se simuliralo i koliko je vremena izgubljeno, ali jedno znam do sada – nijednu utakmicu nisam do sad gledao da je sudija nadoknadio više nego što je trebalo. Nego uvek manje. Ali u principu od Katara su sudije počele da nadoknađuju vreme preko pet minuta i to je ono na šta se jedino mi, Hrvati i možda ove balkanske zemlje nismo adapritali", rekao je Đurović našem reporteru Stefanu Smuđi.

Italijani su u 98. minutu izjednačili protiv Hrvata i ostavili "vatrenima" samo matematičke šanse za osminu finala.

"Voleo bih da neko to tačno izvuče ali mislim da je bilo sigurno osam minuta. Ali onaj ko gubi... Ne znam da li su Slovenci reagovali pošto smo mi u poslednjoj sekundi dali gol. Mene bi čudilo da jedan ozbiljan korpus trenera posle poraza kaže 'E ok, izgubili smo bili su bolji'. Nego uvek nije dobar sudija".

Da li je bio penal nad Mitrovićem u prvoj utakmici.

"Po mom mišljenju jeste. To su situacije i tu ja prepoznajem kod onih koji komentarišu utakmice one koji su igrali fudbal i one koji nisu igrali fudbal. Uz sva uvažavanja, ne mogu ga svi ni igrati. To su situacije kada vi treba samo da sprovedete loptu u gol i dovoljno je da vas malo omete, a tu je levom nogom po desnoj udario. A naši se uvek sa zakašnjenjem sete da reaguju. Ili kad je nepotrebno unapred ili na kraju kad je sve završeno".

 

Izvor: B92.sport

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu