Nova vest
Fudbal 2

25.6.2024.

11:00

On je pravi viking – ima li među "orlovima" neki "Ragnar Lotbrok"?

Pred fudbalerima Srbije je meč odluke u kojem moraju da pobede Dance.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Za pobedu su potrebni golovi pa će sve oči biti uprte u naše navalne igrače Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luku Jovića.

Ko god da počne utakmicu i u moraće maksimalno da se potrudi da probije odbranu Danske.

Moraće da se pretvore u "Ragnara Lotbroka" jer ih čeka jedan istinski naslednik hrabrih ratničih predaka Danaca vikinga – Andreas Kristensen.

Iako iza sebe ima izuzetno napornu sezonu u Barseloni, gde je zbog problema sa formom često odmarao, Kristensen je na EURO odigrao svih 90+ minuta u oba prethodna meča Danske.

"On ne staje. Ne dozvoljava da bude zamenjen", kaže selektor Danske Kasper Hjulmand.

Pre EP Kristensen nije odigrao svih 90 minuta još od 8. marta, ali je u dresu reprezentacije bio impresivan protiv Slovenaca (1:1) i Engleza (1:1) gde je zaustavio Harija Kejna.

"Mogu to da osetim danas, malo me bolelo, što sam i rekao Kasperu pre meča. Ali sam se u stvari osećao dobro dok igram, tako da mi je drago što sam prošao kroz to", rekao je Kristensen posle Engleza.

Danci su generalno u odličnom fizičkom stanju pred meč odluke.

"U dobroj smo situaciji, jer su svi igrači spremni. Nije lako izabrati startnu postavu, a to je dobro za tim. Mnogo je različitog kvaliteta u timu, svi su spremni i nadaju se da će igrati", ističe selektor.

Dancima je za plasman u osminu finala dovoljan remi.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu