Nova vest
Fudbal 3

25.6.2024.

11:30

Bizarna situacija u grupi Srbije – šta ako Danci i Slovenci budu izjednačeni?

Verovali ili ne, ali čak i broj žutih kartona može da presudi o plasmanu u grupi i ko će proći dalje na EURO.

Izvor: BT Sport

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Igor Kupljenik/SPP

Situacija u C grupi, u kojoj su Engleska, Slovenija, Danska i Srbija je takva da Danci i Slovenci u poslednje kolo koje se igra od 21 čas ulaze potpuno poravnati.

Imaju dva remija po 1:1, dakle po dva boda i gol razliku 2:2.

Pravilo UEFA o završnim turnirima kaže da ako dva tima budu izjednačena po bodovimka i golovima, o plasmanu u grupi broj žutih kartona odlučuje ko prolazi dalje!

Da sve bude interesantnije, Danska i Slovenija su i po tom parametru posle dva meča izjednačene, imaju po četiri javne opomene.

Ipak, kako je žuti karton dobio i jedan od zvaničnika u timu Slovenije, Danci bi u tom slučaju bili u prednosti, jer bi se i taj karton računao!

Na kraju, desi li se da su i po broju kartona izjednačeni, Danska bi imala prednost na osnovu toga što je bila uspešnija u kvalifikacijama.

"Planiramo ovaj meč kao i sve druge. Da pobedimo Srbiju. Nedostaje nam pobednička pesma u svlačionici. To je polazna tačka. Znamo da je i remi verovatno dovoljan da se prođe, ali nema kalkulisanja", kaže selektor Danske Kasper Hjulmand.

Naravno da će Danci povesti računa i o disciplini na terenu.

"Imamo taj generalni pristup da ne smemo da dobijamo glupo žute kartone, da šutiramo loptu posle zvižduka, na primer. Moramo da igramo tako da dobijemo meč. Biće to fizička borba i ne smemo da trčimo misleći da ne smemo ovo ili ono. Moramo ući u borbu sa svim raspoloživim oružjima", zaključio je selektor Danske. 

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu