Nova vest
Fudbal 2

25.6.2024.

10:10

Da li će proraditi protiv Srbije? "Pritiska kao manijak!"

Rasmus Hojlund nije predstavljao opasnost pol gol protivnika na Euro, ali selektor Danske Kasper Hjulmand nada se da bi mogao da bude u pravom izdanju protiv Srbije.

Izvor: Ekstrabladet

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/IMAGO/HMB Media/Julien Becker

Napadač Mančester junajteda bio je dobro čuvan u prethodna dva meča, sa Slovenijom i Engleskom, pa nije postigao gol.

U dva susreta, imao je samo jednu ozbiljnu priliku i to na premijeri sa Slovenijom, ali Hjulmand kaže da jedan detalj može da bude veoma značajan i da to pomogne Hojlundu.

Morten Hjulmand je protiv Engleza postigao sjajan gol sa preko 30 metara, sve više je pogodaka koji se na turniru postižu sa distance, pa Hjulmand veruje da će pokušaj odmbrambenih igrača da idu u blok otvoriti prostor napadačima, pa samim tim i Hojlundu.

"Drugi put kada je Morten Hjulmand šutirao protiv Engleske, krenuli su na njega, da je tada dodao loptu Hojlundu, on bi bio sam pred golmanom. Kada defanzivi počnu da izlaze, to će otvoriti prostor za Rasmusa", smatra selektor Danske.

Hojlund nije postigao gol, ali je Hjulmand zadovoljan njegovim učinkom.

"Rasmus se silno trudio. Pred kraj meča sa Englezima, napao je Trenra Aleksandera Arnolda i našao se u duelu sa Džonom Stounsom. Onda je odmah krenuo nazad da pomogne. On je trn u oku za protivničke igrače. Pritiska vas kao manijak", kaže Hjulmand.

U nedostatku dovoljnog broja lopti pred golom, Hojlund je počeo da se vraća po nju i da učestvuje aktivnije u igri.

Hjulmand kaže da bi voleo da se Hojlund vrati prvobitnom zadatku jer se plaši da će tako imati manje oružja da zapreti Srbiji posle pokušaja da se preskoči zadnja linija tima dugim loptama.

Takođe, selektor Danaca je primetio da je Hojlund u finišu sezone u Mančester junajtedu, ulazio sa klupe i tako je postigao dva gola, kada su protivnički timovi bili umorni. 

"Bilo je razmatranja da ga uvedemo kasnije u meču, ali ne želim da razmišljam o tome da Hojlunda ne stavim od početka. Prostor napred se otvara kada Rasmus povuče defanzivce nazad. To može sad da se promeni", zaključio je Kasper Hjulmand.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu