Nova vest
Fudbal 1

24.6.2024.

23:31

"Upozoreni smo na Albance"

Reprezentativci Španije sumirali su utiske nakon pobde njihove ekipe nad Albanijom (1:0) u poslednjem duelu grupe B Evropskog prvenstva.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

"Pričamo o timu koji je namučio Italiju i Hrvatsku. Upozoreni smo da su čvrsti. Mogu da vam naude ako ne usavršite tranziciju. Naterali su nas da trčimo. Ali i ovaj tim zna kako da pati. Kada je trebalo da pružimo otpor, to smo i uradili. Svi rivali će biti teški. Ako želiš da budeš najbolji, moraš da igraš protiv najboljih", rekao je Merino.

Igrač meča je bio Feran Tores koji je postigao jedini gol u 13. minutu.

"Čast je predstavljati svoju zemlju. Iskoristiću prilike koje mi trener pruža sa golovima, asistencijama, radom u odbrani. Ono što je važno je pobeda. Pre meča sam sa Olmom govorio o tim pasovima u prostor. Nisam dvaput razmislio kada je lopta došla do mene", istakao je Tores.

Mesto među stativama je dobio David Raja koji se istakao sa nekoliko parada.

"Sjajna utakmica za čitav tim. Znali smo da neće biti lako zbog načina na koji igraju. Stvarali su šanse, morali su da idu po tri boda. Srećan sam što sam zaigrao i pomogao timu da dođe do tri boda", sumirao je svoje utiske Raja.

Među debitantima na Evropskom prvenstvu je bio i Fermin Lopes. Ono što je zanimljivije jeste i to što mu je ovo uopšteno bila prva zvanična utakmica za Španiju.

"Dobar je osećaj, srećan sam što sam debitovao pobedom. Izašao sam sa entuzijazmom na teren, možda s vremena na vreme sa previše želje i nestprljenja. Sada je vreme za napredak. Koga god da dobijemo bićemo motivisani", ushićen je bio Lopes.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
iOS

Apple se ovome nije nadao

Prema podacima koje je prikupio Appfigures, vrhunske igre za iPhone i iPad ne predstavljaju tako veliki uspeh kao što se Apple možda nadao.

Engadget

8:15

6 h

Novo Sport Video Menu