Nova vest
Fudbal 1

24.6.2024.

22:53

F. Tores – talično za EURO; Albanci idu kući

Fudbaleri Španije pobedili su Albaniju minimalnim rezultatom (1:0) u poslednjoj rundi grupe B Evropskog prvenstva.

Dušan Đukanović
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Evropsko prvenstvo, treće kolo grupe B

Albanija – Španija 0:1 (0:1)
Tores 13
Sudija: Glen Niberg (Švedska)
Stadion: Merkur Špil-Arena (Diseldorf)

Time je Silvinjov tim ostao bez bilo kakve šanse da se plasira u nokaut fazu, završivši grupni deo takmičenja na poslednjem mestu. Druga posle Škotske koja je ostala i bez matematičke šanse.

Svi koji su mislili da će pustiti Albance, sada duguju izvinjenje Luisu de la Fuenteu. Izveo je selektor "crvene furije" u potpunosti izmenjen sastav na teren "Diseldorf arene". Jedino je Ajmerik Laport prebrodio "seču".

Sofascore

Po treći putu u istoriji Evropskih prvenstava se dogodilo da je jedna reprezentacija između dve utakmice napravila 10 promena. Prethodna dva puta je isto uradila Španija na šampionatu 2008. godine koji je i osvojila.

Da to nije jedini "znak pored puta" nam pokazuje i podatak da su titulu osvajali kad god su ostvarili sve tri pobede u grupnoj fazi. Kao da samo po sebi nije impresivan podatak, ekipa sa Pirineja nije primila ni gol.

Jedini pogodak na meču protiv Albanije postigao je u 13. minutu Feran Tores kada se ubacio sa desne strane i dobio preciznu loptu od Danija Olma kojem je to bila četvrta asistencija na sedmoj utakmici na EURO. Više, i to samo jednu, ima samo Sesk Fabregas.

Albanci nisu izgledali kao tim kojem je potrebna pobeda na ovom meču. Tek sporadični napadi i periodi bolje igre, ali i nedostatak pravih šansi.

U izostanku izgrađene akcije Kristijan Aslani je pokušavao sa distance, ali ne sa preteranim uspehom. Imao je Armando Broja jednu priliku ispred gola Davida Raje, ali je čuvar mreže Arsenala pokazao kvalitet.

Eliminacija Albanije znači da su Englezi prošli dalje barem kao najbolja trećeplasirana ekipa, a u nokaut fazu će sada sigurno i Francuzi i Holanđani.

Posle 1:1 u Lajpcigu na meču Italije i Hrvatske, Srbiji je za prolaz dalje potreban remi sa Dancima u utorak (21.00) u Minhenu.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Prevarant. Ne znam zašto bih mu verovao"

Ari Emanuel, jedan od najmoćnijih ljudi u industriji zabave, kritikuje Sema Altmana iz OpenAI-ja, nazivajući ga "prevarantom", ispitujući rizike i korist veštačke inteligencije i zalažući se za njenu regulaciju.

Zimo

8:15

7 h

Novo Sport Video Menu