Nova vest
Fudbal 1

24.6.2024.

22:57

Ludilo – Italija u 98' rastužila Hrvatsku!

Fudbaleri Hrvatske i Italije odigrali su 1:1, u poslednjem kolu grupe C Evropskog prvenstva.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

"Azuri" su do boda stigli u osmom minutu nadoknade, golom Matije Zakanjija.

Delovalo je da će gol Luke Modrića u 54. minutu biti dovoljan "vatrenima", međutim, aktuelni prvaci Evrope nisu tako mislili.

Španija ide dalje kao prva sa devet bodova, Italija je druga sa četiri, Hrvatska treća sa dva, dok je Albanija poslednja sa jednim poenom.

Izabranici Zlatka Dalića su na početku utakmice imali kontrolu, a prvi pokušaj, sasvim korektan, imao je Luka Sučić već i petom minutu.

Italijani su malo po malo izlazili na protivničku polovinu, a prvi je Dominiku Livakoviću zapretio Mateo Retegi, koji je nadskočio Jošku Gvardiolu i šutirao pored gola.

Ubrzo je Nikolo Barela kao na tacni uposlio Alesandra Bastonija, koji je usamljen šutirao glavom, ali je Livaković fantastično, refleksno skinuo zicer.

EPA-EFE/FILIP SINGER

Odmah na startu nastavka Hrvatska je stigla do vođstva, a strelac je bio Luka Modrić, čime je postao najstariji golgeter u istoriji EURO.

Sve je krenulo od dosuđenog penala za Hrvate posle igranja rukom Davidea Fratezija posle udarca Andreja Kramarića.

Modrić je preuzeo odgovornost, ali ga je pročitao Đanluiđi Donaruma, za radost "azura".

To nije dugo trajalo, pošto je samo četrdesetak sekundi kasnije Modrić posle odbitka i šuta Anta Budimira, zatresao mrežu Donarume.

Italija je od tog trenutka krenula sa opsadom gola Hrvatske, a prvu u nizu prilika i poluprilika imao je Bastoni, koji je opet nedovoljno dobro šutirao glavom, ovoga puta posle kornera.

"Vatreni" su se branili odlično, ali je Zakanji u osmom minutu nadoknade rastužio "kockaste".

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Prevarant. Ne znam zašto bih mu verovao"

Ari Emanuel, jedan od najmoćnijih ljudi u industriji zabave, kritikuje Sema Altmana iz OpenAI-ja, nazivajući ga "prevarantom", ispitujući rizike i korist veštačke inteligencije i zalažući se za njenu regulaciju.

Zimo

8:15

7 h

Novo Sport Video Menu