Nova vest
Fudbal 1

24.6.2024.

18:25

UEFA se hitno oglasila posle kritika Mađara

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da nije bilo kašnjenja u reakcija lekara nakon teške povrede Barnabasa Varge.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Mađarski fudbaler je nakon sudara sa Škotom Angusom Nanom ostao da leži bez svesti, a kasnije je utvrđeno da mu je stradala jagodična kost.

Prekid je trajao gotovo sedam minuta, a kapiten Mađarske Dominik Soboslaj je kritikovao medicinsko osoblje, zbog spore reakcije.

UEFA se tokom dana oglasila.

"Intervencija lekara desila se u roku od 15 sekundi od incidenta, da bi odmah zatim reagovao i drugi lekar na stadionu, koji je izvršio prvu procenu povrede i pružio odgovarajući tretman, prema uobičajenim medicinskim procedurama. Tim hitne pomoći je čekao pored terena, u skladu sa protokolom, stigao je sa nosilima čim su lekari zatražili njihovu intervenciju da odnesu igrača radi hitnog prebacivanja u bolnicu. Koordinacija celog medicinskog osoblja bila je profesionalna i sve je urađeno po procedurama. Nije bilo kašnjenja u lečenju i pomoći igraču", saopštila je UEFA.

Soboslaj je pomogao da se nosila donesu na teren pre nego što su čaršafi postavljeni oko Varge.

"Ne razumem ovakav protokol, zašto medicinsko osoblje ne požuri? Nekoliko sekundi može da spasi život. Nadam se da ovo više nikada nećemo doživeti. Nešto bi trebalo da se uradi", rekao je Soboslaj posle utakmice.

Inače, Mađarska je slavila rezultatom 1:0, golom Kevina Čobota u 100. minutu.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu