Nova vest
Fudbal 5

24.6.2024.

14:00

Rajković: "Da sam pogodio protiv Slovenije, otišao bih za Beograd" VIDEO

Golman reprezentacije Srbije Predrag Rajković govorio je za jutjub kanal FSS o utakmici protiv Slovenije i Danske, kao i o drugim raznim zanimljivim temama.

Srđan Novaković
Tanjug/AP Photo/Andreea Alexandru

Kako su iz tvog ugla izgledale utakmice protiv Engleske i Slovenije.

"Generalno utakmice su bile dobre, osim što smo mi slabije ušli u utakmice. Posebno protiv Engleza, koje smo saterali na svoju polovinu, ali nismo pobedili. Protiv Slovenaca smo znali da su dobri u tranziciji, tako smo i primili gol, mi smo pokažali naš karakter i na kraju smo postigli gol u 95 minutu".

Šta ti je prolazilo kroz glavu u finišu meča sa Slovenijom.

"Svi znamo utakmica se igra 90 minuta. Nismo imali sreće pogađali smo prečku i stativu, bio je poslednji korner na utakmici. Osetio sam potrebu da odem na korner i pomognem ekipi, to je faktor koji može da zbuni igrače, srećan sam što smo postigli gol i uzeli bod. Značiće nam puno taj bod. Jako sam srećan zbog Luke, da dođemo do tog boda, zasluženog. Da sam postigao gol ne bi se vraćao, odmah bi otišao za Beograd".

Starsport

Sada je sudbina u rukama Srbije, šta možemo oćekivati na utakmici protiv Danske.

"Računica je prosta, naravno ima tu nekih drugih rezultata, ako želimo da prođemo moramo da pobedimo. Moramo da krenemo agresivno i da prvi postignemo gol, onda možemo bolje da kontrlišemo utakmicu. Trebamo da budemo skoncetrisani da postignemo prvi gol ili da postignemo gol više od Danaca".

Koliko su dva trofeja važna u stvojoj karijer, koji je draži.

"To su najznčajnija dva trofeja u mojoj karijeri. Svetsko prvenstvo je značanije u mojoj karijeru, tad nas je kao i sada krasio pobednički mentalitet. Ali stalno kad igrate za Srbiju , oćete da date sve do sebe, kada si sa terena izašao na kolenima onda znaš da si dao sve od sebe. Tako i protiv Danaca moramo da damo sve od sebe za naš narod".

Koji su kvaliteti sve trojice golmana u reprezentaciji.

"Pa svi smo ludi, svako ima svoje karakteristite. U dobrim smo ligama, tu najveći propblem ima selektor. Nas trojica se dobro slažemo, mi smo ovde u službi rešrezentaciju, mi smo tu da pomognenmo jedni drugima".

Jedna zanimljivost sa sastanka u Lisabonu pred utakmicu sa Portugalom.

"Da to je tačno, selektor je rekao dajte Rajku loptu, on će da predribla jednog, drugog, a mene će da pošalje u bolnicu. To je bilo u prostoriiji gde smo držali sastanak, ali to se tako namestilo, protiv Azerbejdažansa sam izgubio loptu, ali protiv Slovenije sam bio uspešan".

Mijailović: Da ostavimo poslednju kap znoja i sve će doći na svoje

Kako su iz tvog ugla izgledale utakmice protiv Engleske i Slovenije.

"Kao što si rekla dve dobre utakmice iza nas. U prvoj utakmici smo dobro odigrali, ali nismo uzel bod, to se vratilo u drugoj utakmici, što nam je ostavio šansu da se borimo za narednu fazu. Nama je da pružimo mmaksimum , i da se borimo do kraja, rezultat će sam doći, da sledimo naš slogan. jedan tim srcem svim. Samo je bitno da pružimo maksimum, da ostavimo kap znoja i mislim da će sve doći na svoje".

Ovo je tvoje prvo veliko takmičenje, ali nadamo se ne i poslednje, možeš li da uporediš Srđana od pre 12 godina i ovog sada.

"Sigurno da sam iskusniji i zreliji, pre svega kao osoba. Nema tu toliko razlike, tu je i dalje čast i ponos, samo se nadam da ćemo to opravdati i proći dalje".

Tu su tri igrača iz domaće lige, i svi ste iz istog kluba. Koliko ti to znači i da li je to dokaz porasta kvaliteta.

"Sticajem okolnosti smo sva trojica iz istog kluba, sighurno da je dokaz kvaliteta našpe lige. Na nama je da dobro radimo, jer selektor računa i na nas u Superligi".

U počecima svoje karijere si igrao na poziciji šđica, da li bi se sada vratio da igraš na tom mestu.

"Nisam razmišljao o tome, gledam da odigram, što bolje za tim. Ne razmišljam gde ću igrati, tu sam za tim".

Voliš Formulu jedan, tvoj omiljeni tim je Ferari, a koje tvoj omiljeni vozač.

"Jeste to je tačno, od kad znam za sebe pratim Formulu jeda. Volim Ferari, Šerl Lekler je moj omiljeni vozač".  

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu