Nova vest
Fudbal 5

24.6.2024.

14:28

Varga se ne seća incidenta: "Nekoliko kostiju je slomljeno"

Mađarski fudbaler Barnabas Varga doživeo je na utakmici EP protiv Škotske višestruke prelome kostiju na licu i verovatno će biti podvrgnut operaciji, saopštio je Fudbalski savez Mađarske.

Izvor: Beta

Profimedia

.U 68. minutu susreta između Mađarske i Škotske u Štutgartu, Barnabas Varga se žestoko sudario sa škotskim golmanom Angusom Ganom. Dobio jak udarac u lice, a potom je i temenom udario o zemlju pri padu.

Posle prve pomoći ukazane na terenu, okružen saigračima koji su držali ćebe kako bi ga sakrili od kamera, Varga je prevezen u bolnicu.

"Nekoliko kostiju na licu Varge je slomljeno. Takođe je zadobio i potres mozga. On će najverovatnije biti podvrgnut operaciji", naveo je mađarski savez.

Mađarska je golom u nadoknadi vremena pobedila Škotsku sa 1:0, a saigrači su taj trijumf posvetili Vargi.

"Bio je to strašan trenutak, videti Barnabasa u takvom stanju. Borili smo se za njega, želeli smo da pobedimo za njega i srećni smo što smo to uspeli da postignemo. Posvećujemo je njemu", rekao je vezista Mađarske Ronald Šalai.

Dodatne informacije je preneo i doktor reprezentacije Gergelj Panič.

"Na osnovu obavljenih pregleda, operacija je planirana za danas, što je pozitivno. Incidenta se posebno ne seća"

"Barni je tokom sudara doživeo potres mozga i izgubio je svest. Dok je stigao do Hitne pomoći, on se već osvestio, nakon čega je odvezen na kliniku u Štutgartu, gde je, posle pregleda, sastavljen terapijski plan po kome će biti operisan. Naš napadač je zadobio višestruke prelome lobanje lica, polomljeno mu je nekoliko manjih i većih kostiju, a neke su čak i iščašene. Posle operacije biće zadržani dva dana, a ako sve prođe u redu, biće pušteni u sredu. Slučaj mogu da uporedim sa povredom Džulijana Koha, i on je morao da bude operisan".


 

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apple ima novu viziju

Apple namerava da započne masovnu proizvodnju nove generacije AirPods slušalica, opremljenih ugrađenim kamerama. Potencijalne primene su brojne i veoma intrigantne a ugrožavanje privatnosti još veće.

Bug

8:20

7 h

Novo Sport Video Menu