Nova vest
Fudbal 29

24.6.2024.

12:12

Italijani prestravljeni Hrvatskom: "To su nitkovi istrošeni u hiljadama bitaka"

Prestižni italijanski dnevnik "Korijere dela Sera" najavio je odlučujuću utakmicu Italije i Hrvatske.

Izvor: Corriere della Sera

Profimedia

Dve selekcije sastaju se ovog ponedeljka u Lajpcigu od 21 čas u poslednjem kolu Grupe B.

Hrvatima za plasman u osminu finala treba pobeda, mada u nekim ludim kombinacijama mogu dalje i sa dva boda, dok Italijane dalje vodi i remi.

Međutim, poraz od Španije je zakomplikovao planove aktuelnog šampiona Evrope, a na osnovu pisanja medija mogli bi se reći i da su počeli da osećaju pritisak.

"Predstavljaju slovensku školu..."

"Korijere" meč u Lajpcigu najavljuje na vrlo slikovit način.

"Na jezeru Nojrupinu, baznom kampu za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, Modrić se priprema misleći da to neće biti poslednji ples s hrvatskom desetkom. Gledaćemo u oči bivšeg osvajača 'Zlatne lopte', svežeg osvajača Lige šampiona s Real Madridom i Dalićevu družinu, nitkove istrošene u hiljadama" bitaka", pišu Italijani.

"Imaju obeležja generala na uniformi, lukavo oko koje je potrebno kad sutra ne postoji. Pokreće ih ponos populacije od samo četiri miliona. Znaju trpeti, odupreti se i podići se. U fudbalu predstavljaju slovensku školu i oslobodili su se klišea genijalnosti i nepromišljenosti".

"Svetski višampion iz 2018, poražen u finalu od Mbapeove Francuske. Bronzana medalja u Katru, kad su 'Azuri' bili ispred TV-a. Argentini su poklekli tek u polufinalu. Mesi je čak uspeo da 'spali' Gvardiola, čudovište koje je otkrio Gvardiolin siti".

Lineups provided by Sofascore

Hrvatsko iskustvo problem za Italijane?

Posebno veliku brigu za Italijane predstavlja iskustvo Hrvatske reprezentacije.

"Oni se plaše. Unutar italijanskog kampa u Izerlohnu računali su, proveravali karijere i različite nivoe iskustva: ukupno 1.198 nastupa za hrvatsku reprezentaciju, 20 od 26 pozvanih bilo je u Katru sa Dalićem.

Modrić, Brozović, Perišić plus Vida (više nije starter), Kovačić i Kramarić pre osam godina upisali su se na listu finala Svetskog prvenstva u Moskvi. Znaju se napamet. U odnosu na 'Azure' (577) odigrali su dvostruko više međunarodnih utakmica".

Imaju jedan cilj...

Nakon poraza od Španije, Italiji bi poraz od Hrvatske znatno zakomplikovao prolaz u osminu finala.

"Izjednačene utakmice rizikuju da budu rešene u sprintu i Hrvatskoj igra samo jedan ishod – pobeda. Svaki poraz izložio bi nas čekanju repasaža, pod uslovom da se Španija ne preda Albancima. Jasno je, sad imamo samo jedan cilj: izbeći mogućnost eliminacije koja bi izazvala krizu", zaključuje "Korijere".

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 29

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu