Nova vest
Fudbal 0

23.6.2024.

23:11

Mađari do pobede u 100' – osmina finala EURA nije im daleko

Najbolji fudbaleri Mađarske pobedili su Škotsku 1:0 u meču 3. kola grupe A na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i završili je na trećem mestu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

To znači da su ostali u igri za plasman u osminu finala, a da li će se naći među četiri najbolje trećeplasirane selekcije iz svih grupa, znaće se nakon raspleta u ostalim grupama.

Junak Mađara bio je Kevin Čobot, strelac jedinog gola u desetom, poslednjem minut nadoknade vremena ove zaista uzbudljive utakmice!

Mađari su zasluženo pobedili u nedelju uveče u Štutgartu.

Bili su bolji, konkretniji, dva puta pogađali okvir gola (prečka u prvom i stativa u nadoknadi), možda su jednako kao i Škoti želeli pobedu ali su za razliku od rivala znali kako da ugrožavaju gol i to im se na kraju isplatilo.

Ključan momenat meča, ili barem jedan koji ima tu važnost, desio se u 67. minutu kada je igrač Mađarske Barnabaš Varga završio pred golom Škota bez svesti, bila je to užasna scena, pa mu se dugo ukazivala pomoć, i zbot toga je argentinski sudija Teljo produžio meč deset minuta.

Produžetak je bio daleko najuzbudljiviji period utakmice.

Mađarska i Škotska igrale su baš onako kako najviše vole navijači - spuštenih gardova.

EPA-EFE/RONALD WITTEK

Škotlanđani su imali jednu šansu u tom periodu, Gulači je bio tada na mestu, ali su Mađari bili opasniji, prodorniji, umeli su lako da probiju redove protivnika.

Škotska odbrana, posebno njen levi deo, bila je gotovo bez garda posle izlaska Endija Robertsona i baš sa te strane došla su tri najjača udara Mađara u dodatnom vremenu.

Jedan je bio koban po ostrvljane, onaj poslednji.

Sofascore

Junak meča Čobot je najpre pogodio stativu, desilo se to u 90+6. minutu, malo pre toga Gan je postavio telo i zaštitio gol od udarca Soboslaja, da bi Mađari, iako je vreme neuminto curilo, na kraju, uspeli da profitiraju i naplate totalnu ofanzivu.

Sa iste strane Salaj je probio, odigrao ka Čobotu, a ovaj je u toj situaciji bio nepogrešiv - za delirijum igrača i navijača naših severnih komšija.

Oni sada sanjaju sasvim realne snove za plasman u osminu finala.

Do juče otpisani, danas već druga priča.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu