Nova vest
Fudbal 0

23.6.2024.

22:56

Filkrug "spasao" Nemce – Švajcarci pali u nadoknadi VIDEO

Fudbaleri Nemačke i Švajcarske remizirali su 1:1, u okviru trećeg meča grupne faze Evropskog prvenstva.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Nemci su uspeli da izvuku nerešen rezultat u drugom minutu nadoknade i tako obezbede prvo mesto u Grupi A.

Švajcarci su bili hrabri, imali su gol prdednosti od prvog poluvremena, ali nisu uspeli da zadrže prednost do kraja meča i tako postanu lideri na tabeli.

Nemačka je bolje ušla u meč, pritiskali su poslednju liniju Švajcaraca, koji su se branili organizovano. Ipak, uspeli su da ugroze Zomera u 17. minutu. Naleteo je na loptu Robert Andrih, gađao je bliži ugao i pogodio mrežu.

Ipak, akciji je prethodio faul Jamala Musijale i posle konsultacije sa VAR sobom, Orstao je poništio pogodak.

Usledilo je iznenađenje za Nemce u Frankfurtu, Švajcarska je uspela da povede u  28. minutu, Remo Frojler je bio asistent, proigrao je Dana Endoja, koji je uspeo da matira Nojera za 1:0.

Isti igrač umalo nije doveo Nemce do "nokauta", gađao je u 31. minutu, ali je lopta prošla pored desne stative.

Nemačka je u nastavk ubila opasnija, konstanto je pretila golu Švajcarske, ali su izabranici Murata Jakina, uspevali da odbiju sve nalete.

Do kraja prvog poluvremena, nije bilo promene rezultata.

Domaćin na EP je nastavio sa pritiskom i na startu drugog poluvremena, nizale su se šanse, prvo Jamala Musijale, potom i Ilkaja Gundogana u 51. minutu.

Veliku priliku je propustio Džošua Kimih u 70. minutu. 

Mogli su se Švajcarci da reše rvo u 84. minutu, ali je Vargas bio u ofsajdu. Iako je zatresao mrežu Nojera, sudija Orsato je signalizirao ofsajd.

Potom je i Džaka u 88. minutu gađao uz levu stativu, ali još jednom je Nojer ostao siguran.

Umesto da Švajcarska reši sve, usledila je "kazna" Nemaca.

Delovalo je da će Švajcarska pobedom na čelo grupe A, ali su u 90+2. minutu rezervisti doneli izjednačenje Nemačkoj. David Raum je centrirao, a loptu u mrežu udarcem glavom postigao je Niklas Filkrig.

Sofascore

Na tabeli grupe A Nemačka je prva sa sedam bodova, Švajcarska druga sa pet, Mađarska treća sa tri, dok je Škotska poslednja sa jednim bodom.

Nemačka će u osmini finala igrati protiv drugoplasiranog iz grupe C u kojoj je i Srbija 29. juna u Dortmundu od 21 čas, dok će Švajcarska istog dana u Berlinu od 18 časova igrati protiv drugoplasiranog iz grupe B (Italija ili Hrvatska).

Trećeplasirana Mađarska će morati da sačeka kraj grupne faze da bi saznala da li će igrati u osmini finala kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije, a ako se to desi, igrala bi ili protiv Španije ili protiv Portugala.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

14 h

Novo Sport Video Menu