Nova vest
Fudbal 2

23.6.2024.

15:27

"Dalić nije marioneta"

Italijanska štampa pomno prati situaciju u taboru Hrvatske uoči odlučujućeg duela u B grupi.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Dva tima će odlučiti ko će proći dalje u nokaut fazu, pobeda bi Hrvatima donela prolaz dalje, dok bi u slučaju remija zavisili od učinaka ostalih trećeplasiranih timova.

"Korijere delo Sport" je doneo tekst u kojem se postavblja pitanje ko ustvari vuče glavne poteze u reprezentaciji Hrvatske, oni najiskusniji igrači ili selektor Zlatko Dalić.

"Zlatko Dalić proučava poteze za utakmicu za ostanak na turniru, ali kao da ne želi da testira senatore iz svlačionice. U hrvatskoj bazi u Nejrupinu, severozapadno od Berlina, novinari se šale: da li je selektor taj koji vodi ekipu ili o njegovoj sudbini odlučuju Modrić i ostali senatori? To su uobičajene zlonamerne glasine koje kruže kada trener ili selektor vodi grupu igrača slavnijih od njega. Međutim, informacije koje su se pojavile na Evropskom prvenstvu sugerišu suprotno. Dalić je protiv Španije sklonio Ivana Perišića iz prvog tima, a u drugoj je protiv Albanije (2:2) na poluvremenu zamenio Marsela Brozovića. Dalić zapravo ne izgleda kao marioneta", piše "Korijere".

List takođe otkriva odnos između Dalića i prve zvezde tima, Luke Modrića.

Na meču sa Albanijom, Dalić je u 74. minutu dao signal da u igru ulaze Martin Baturina i Marko Pjaca. Andrej Kramarić je potom dao gol, a Dalić je i dalje želeo izmene, da bi sve to sprečio Modrić.

Kapiten Hrvata je podigao ruku i glasno viknuo: "Šefe, ne menjaj!".

Dalić ga je poslušao, Baturinu i Pjacu poslao dalje na zagrevanje.  Luka Sučić je potom bio zaslužan za autogol Albanije i 2:1, ali je kao što znamo, Hrvatska poklekla u petom minutu nadoknade za konačnih 2:2.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

14 h

Novo Sport Video Menu