Nova vest
Fudbal 35

23.6.2024.

14:04

Birmančević pred Dance citirao Vojvodu Mišića: Ko nema strah, taj ide napred! VIDEO

Reprezentativac Srbije Veljko Birmančević obraća se medijima.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
B92.sport/SS

Srbiju u utorak 25. juna u Minhenu od 21 čas očekuje susret trećeg kola u C grupi na EP, a protivnik je Danska.

Srbija je u prva dva susreta poražena od Engleske (0:1) i odigrala je nerešeno sa Slovenijom (1:1).

Sve detalje sa obraćanja reprezentativca Srbije možete da pratite uživo uz LIVE BLOG B92. net

Završeno

14:16

Ceo tok konferencije

14:06

Konferencija je završena

To je sve sa obraćanja Veljka Birmančevića.

14:04

Čuo se sa bivšim trenerom

Čuo sam se sa bivšim trenerom, otišao je ovog leta u Fejenord. Čuo sam se sa njim i pomoćnikom, poželeli su mi sve najbolje. Kondicioni trener mi je takođe poslao čestitke. Meni je bitno da pobedimo, da mi prođemo dalje, a da li će oni biti tužni, to nije toliko bitno. 

14:03

O tome da li je odgovornost na svemu na igračima

U fudbalu treba poći od sebe, pogledati se u ogledlu i reći sebi, 'moraš da daš sto posto'. Kada se to uradi, tada da se napreduje. Odgovornost mora da ima svaki igrač. Ti kad igraš fudbal, ne možeš da kažeš, 'imam igrača iza sebe'.. Uradi što je do tebe, posle si siguran da će i ovaj iza tebe uraditi svoj posao. Nema straha, jer kako je rekao Živojin Mišić, 'ko nema strah, taj ide napred'. Svesni smo odgovornosti, idemo u utorak na pobedu. 

14:00

O igri i prolasku dalje

Mislim da možemo protiv Danaca da igramo dobar fudbal. Defanzivci igraju jako dobro na turniru, lepo je videti da igraju na tom nivou. 

Ako se prođe grupa, to će biti nešto najveće u karijeri u reprezentaciji. Svi želimo da pobedimo ovaj meč, to nije bitno ne samo za zemlju već i za naše karijere. 

13:59

Vreme je za velike stvari

Imamo mnogo sampouzdanja. Igramo u velikim klubovima, imali smo samopouzdanja i pre nego što smo došli. Verujem da ćemo napraviti nešto veliko za zemlju, navijače i naše karijere. Meč je ključan za nas, imamo igrače koji mogu da reše meč, postignu golove i asistiraju. Naši su igrači dobri, vreme je da uradimo nešto veliko. 

13:57

Zašto smo došli do zida?

U fudbalu dođu ti momenti kad dođeš do zida. Ovaj tim je pre mene imao vrhunske rezultate, na SP, na EP. Mi bismo želeli uspeh, mislim da nema nijedan igrač da ga ne želi, da ne želi iskorak i da prođemo grupnu fazu. Mislim da nema tu da neko nije želeo, ali jednostavno, protiv Slovenije je moglo da ode sve u drugom smeru, da dobijemo 2:0 ili 3:0 i prođemo. Sada možemo samo napred, treba da se pokaže karakter kod svih igrača, a ja znam da mnogi igraju na vrhunskom nivou. Rešavali su velike utakmice, verujem da ćemo to uraditi u utorak i da ćemo izaći iz te komfor zone. 

13:56

O ritualu, da bos stoji na travi

To radim i u klubu. Imam svoje razloge, to se ne otkriva.

13:55

O meču sa Englezima

Moje mišljenje je da Engleska svake dve godine igra na SP ili EP. Imaju iskustvo, znaju kako da uđu u meč. U prvom meču je to bilo na njihovoj strani. Mora da se poprvi naša igra u prvih 20 minuta, nismo u ritmu. Ekipa je jaka kada zna kako bi trebalo da odgovori. Primili smo gol, jurili smo da ga postignemo. Bitno je da krenemo snažno od prvog momenta. Mora da se ide od prvog do 90 minuta.

13:54

Opuštanje uveče

Posle treninga imamo večeru, do 11 uveče svi smo u gejming rumu, igraju se igrice. Amosfera je odlična, ništa se nije promenilo. 

Podeli:

Komentari 35

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

2 h

Novo Sport Video Menu