Nova vest
Fudbal 3

23.6.2024.

12:00

Hjulmand: Za mene neuspeh ne postoji, ali moramo da pobedimo Srbiju

Selektor Danske Kasper Hjulmand ne može da se pomiri sa pojedinim napisima u danskoj štampi.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Posebno to što su mnogo meč sa Srbijom okarakterisali kao meč "slavlja ili neuspeha".

Utisak je da javnost u Danskoj meč shvata kao "biti ili ne biti", tačnije da će pobeda značiti uspeh i plasman u nokaut faazu, a poraz neuspeh na takmičenju.

Za Kaspera Hjulmanda to je previše.

"Plašim se da me nećete shvatiti. Mogu da razumem izbor reči, da vi to morate tako da postavite. Ali ja nikada nisam verovao da postoji neuspeh u sportu. Za mene to ne postoji. Pogledajte Nemačku i njene poslednje rezultate na završnim turnirima", rekao je Hjulmand koji je potom upitan da li on to ne vidi kao neuspehe.

"Ne mislim tako. Oni su pravljeni tako da isporuče najbolje što mogu. Kao što sam rekao, za mene nema neuspeha u sportu".

Bez obzira na sve, ističe da je za Dansku prioritet pobeda nad Srbijom.

"Naravno, neće biti dobro ako ne prođemo. Moramo da pobedimo Srbiju jer želimo da nastavimo takmičenje na turniru. A kada dođo do kakao vi to kažete neuspeha, neću razmišljati o tome".

Dance u ponedeljak ujutro na dan meča čeka put autobusom od Frojdenštata do Minhena, u trajanju od četiri sata, gde će trenirati od 20 časova. Petnaest minuta pre toga imaće konferenciju za medije.

Meč u Minhenu po Hjulmandu može da odluči i najmanji faktor.

"Mislim da smo protiv Engleza imali prednost jer smo poznavali teren. Čak tri engleska igrača su morali da menjaju kopačke u prvom poluvremenu. Srbi ne treniraju u Minhenu jer su već igrali na tom stadionu", zaključio je selektor Danske. 

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu