Nova vest
Fudbal 1

23.6.2024.

9:00

Da li ste spremni za treće kolo EURO?

U nedelju od 21 čas počinje treće kolo Evropskog prvenstva odnosno poslednje u grupnoj fazi takmičenja.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Da li ste spremni?

Pošto u 21 čas kreću prve utakmice trećeg kola to znači da imate vremena do tada da napravite i poslednje promene vaših ekipa kako biste što bolje dočekali ovu treću rundu Evropskog prvenstva.

Daleko od toga da ćemo vam mi određivati koga ćete ubaciti u svoje fantazi sastave, ali dozvolite da vam malo pomognemo pred početak kola.

Što se golmana tiče, deluje da bi najbolje bilo imati Džordana Pikforda, golmana Engleske ili Dioga Kostu, golmana Portugala.

Englezi su u dva meča primili jedan gol i to od Danaca i sa 4 boda su jednom nogom već u drugoj fazi, a Portugalci su u nešto boljoj situaciji sa 6 bodova na dva susreta pa je matematika jasna.


 

Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis, File





Pošto smo golmane rešili, vreme je da se pozabavimo odbranom i tu prvo ime koje iskače je Maksimilijan Mitelštad, reprezentativac Nemačke za koga se veruje da će biti u startnoj postavi u trećem meču protiv Švajcaraca, a već se odužio vlasnicima timova sa asistencijom i utakmicom bez primljenog gola.

Drugi pik je Mark Gejhi reprezentativac Engleske iz maltene istih razloga iz kojih se birao golman Pikford jer su fine šanse da Englezi ne prime gol od Slovenije u trećoj rundi.

Kada smo ovaj kriterijum primenili za Englesku, primenićemo ga i za Portugal i posle predloga Dioga Koste predložižemo Žoaa Kansela, ali s obzirom da Portugalci igraju poslednji meč kola i da postoji šansa da Kanselo odmori možda bi bilo bolje uzeti Dioga Dalota.

Još jedan predlog iz jačih reprezentacija je Alehandro Grimaldo, defanzivac Španije, odnosno Teo Ernandez reprezentativac Francuske.

Ukoliko mislite da vam se niko od ovih igrača ne bi isplatio u tom slučaju biste mogli da pokušate sa Virdžilom van Dajkom, Denzelom Dumfrizom ili Džeremijem Frimpongom – jednom od trojice defanzivnih igrača Holandije.
 

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI



Selimo se na vezni red:

Džamal Musijala iz redova Nemačke je logičan izbor, Mikel Ojarsabal iz Španije takođe jer bi mogao da izgleda veoma dobro protiv Albanaca.

Predložili bismo i Kristijana Eriksena koji igra protiv Srbije, Ilkana Gindogana i naravno Kevina de Brujnea koga mnogi vole da ubace u svoj fantazi tim i gotovo nikada ne pogreše.
 

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI




Ostalo je još da se pozabavimo napadom, a tu stvarno ne treba komplikovati i izbor je spao na tri imena: Hari Kejn, Kilijan Mbape i Romelu Lukaku.

Treba uzeti u obzir i Vitinju koji bi mogao da dobije bolju šansu, Robertsona koji bi mogao da zasija u Škotskoj, Gakpoa iz Holandije ili Niklasa Filkruga iz Nemačke odnosno Aleksandra Mitrovića iz Srbije pošto je Mbape dobio prednost u odnosu na njega u glavnom predlogu.

Mbape je trenirao sa ekipom i odigrao trening meč gde je na terenu proveo oko 60 minuta pa može i da zaigra u trećem meču...

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI


Prvi izbor za kapitena je Džamal Musijala koji nam je bio i prvi izbor za vezni red, moglo bi da se proba sa Ojarsabalom, Mbapeom ili pak Lukakuom.

Podsetimo još jednom da do nedelje u 21 čas možete da unesete poslednje izmene i želimo vam mnogo sreće.

 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu